25.8.09

Αγωνία τέλος – Δημοσιεύτηκαν οι Βάσεις 2009

Τα περιζήτητα τμήματα των παιδαγωγικών (δάσκαλοι) αλλά και των νηπιαγωγών του 1ου επιστημονικού πεδίου ανεβάζουν ακόμη πιο ψηλά τις ήδη υψηλές βάσεις τους, τα μαθηματικά, φυσικά, χημικά και τα πολυτεχνικά τμήματα του 2ου επιστημονικού πεδίου απογειώνονται, οι ιατρικές, οδοντιατρικές, φαρμακευτικές κλπ «χτυπάνε κόκκινο» ανόδου ενώ άνοδος υπάρχει και στις «ναυαρχίδες» των οικονομικών τμημάτων του 5ου επιστημονικού πεδίου.

Στην αντίθετη κατεύθυνση, με πτώση των βάσεών τους βρίσκονται δεκάδες χαμηλόβαθμα τμήματα ΤΕΙ και ΑΕΙ, πολλά εκ των οποίων (κυρίως ΤΕΙ) θα δεχθούν φέτος υποψήφιους με λιγότερα από 10.000 μόρια.

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων έδωσε το Υπουργείο Παδείας καθώς λίγο πριν τις 10 το πρωί ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι ενδιαφερόμενοι μετά τις 10 το πρωί πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας www.ypepth.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους, και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων, (Επώνυμο - Όνομα -Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Παράλληλα, οι κατάλογοι με τα ονόματα των επιτυχόντων θα αποστέλλονται σταδιακά και στα σχολεία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου