16.10.10

Εισιτήριο 3 ευρώ και στις εφημερίες νοσοκομείων !!

«Είμαι στη φάση της καταγραφής. Το ξανασκέφτομαι»! Με τη φράση αυτή ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χθες στη Βουλή να επιβληθεί εισιτήριο τριών ευρώ και στις εφημερίες των νοσοκομείων !!
«Είμαι στη φάση της καταγραφής. Το ξανασκέφτομαι»! Με τη φράση αυτή ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χθες στη Βουλή να επιβληθεί εισιτήριο τριών (3) ευρώ και στις εφημερίες των νοσοκομείων, εκτός από τις επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία. Παράλληλα, βρίσκεται στην αναζήτηση δαπανών των νοσοκομείων, ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ, που είναι -όπως είπε- «αγνώστου προελεύσεως», εκ των οποίων πιθανολογεί ότι τα 150 εκατ. ευρώ προέρχονται από το κόστος της περίθαλψης των μη νόμιμων μεταναστών, που μπαίνουν στα νοσοκομεία μέσω των εφημεριών χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ.
Συνολικά, οι προβλέψεις για τις δαπάνες των νοσοκομείων το 2010 ανέρχονται σε 2,6 δισ. ευρώ από τα οποία τα 2,2 δισ. είναι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων. «Πάνε και το βράδυ στις εφημερίες. Εκεί δεν πληρώνει κανείς αυτά τα 3 ευρώ. Αυτό έχει εξαιρεθεί από τον νόμο. Δεν είπα ότι αλλάζω γνώμη, αλλά το ξανασκέφτομαι», απάντησε ο κ. Λοβέρδος στη σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αδ. Γεωργιάδη.
Οι αλλοδαποί
Υπενθύμισε ότι πρόσφατα, με εγκύκλιο του, ζήτησε από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να εισπράττονται τα τρία (3) ευρώ από όλους ανεξαιρέτως, καθώς το αντίτιμο πλήρωναν μόνον οι Ελληνες κι όχι οι αλλοδαποί που επισκέπτονταν τα εξωτερικά ιατρεία.
Ανέφερε, επίσης, ότι έχει ζητήσει να καταγράφεται πόσοι είναι ασφαλισμένοι και πόσοι δεν είναι, από εκείνους που επισκέπτονται τα νοσοκομεία στις εφημερίες, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο κοστίζει η προσφορά σε τρίτους, καθώς επίσης και ποιοι προσέρχονται δήθεν ως έκτακτα περιστατικά με σκοπό να εισαχθούν.
«Πρέπει», πρόσθεσε, «να σταματήσει η τσαπατσουλιά, η τζάμπα γενναιοδωρία, η τζάμπα μαγκιά και η τζάμπα καλοσύνη». Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ανέφερε πως δεν μπορούμε να δίνουμε 1,5 δισ. ευρώ τη δεκαετία για την περίθαλψη λαθρομεταναστών όταν το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το κόψιμο μισθών, συντάξεων και δώρων.Εθνος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου