13.10.10

«Ιερός πόλεμος » για την κάρτα του πολίτη !

Θα ζήσουμε εποχές Χριστόδουλου με τις …ταυτότητες !
Έτοιμη να ανοίξει πόλεμο με την Πολιτεία, κινούμενη στη γραμμή μερίδας των «σκληρών» μητροπολιτών και ιερέων που έχουν ήδη «αφορίσει» την κάρτα του πολίτη πριν ακόμη εκδοθεί, εμφανίζεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Υιοθετώντας εν μέρει τις ενστάσεις των πιο «σκληρών», αποφάσισε την Τρίτη να αναθέσει σε δύο συνοδικές επιτροπές να μελετήσουν την κάρτα του πολίτη που σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Όπως αποφάσισε η Σύνοδος, η Επιτροπή Δογµατικών και Νοµοκανονικών Ζητηµάτων και η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων θα µελετήσουν το ζήτηµα σε συνεργασία «µε ειδήµονες Καθηγητές των τοµέων της Ορθοδόξου Δογµατικής, του Συνταγµατικού Δικαίου και της Πληροφορικής». Στη συνέχεια θα υποβάλουν τις εισηγήσεις τους στη Σύνοδο. Υπενθυµίζεται πως την περασµένη εβδοµάδα µητροπολίτες είχαν διατυπώσει ενστάσεις για την κάρτα στις συνεδριάσεις της Ιεραρχίας. Μάλιστα ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσµάς είχε στείλει επιστολή προς τη Σύνοδο και ζητούσε η έκδοση της κάρτας να αποτελέσει θέµα συζήτησης στην Ιεραρχία…
Στο ίδιο µήκος κύµατος και οι κληρικοί από τη Μητρόπολη Καλαβρύτων: στις αρχές του µήνα έβγαλαν ψήφισµα στο οποίο διατυπώνουν την ανησυχία τους για την κάρτα του πολίτη, που προορίζεται να αντικαταστήσει την αστυνοµική ταυτότητα από το 2011.
Μεταξύ των µητροπολιτών που διαφωνούν µε την καθιέρωση της κάρτας είναι και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιµος. Την περασµένη εβδοµάδα σε κήρυγµά του είχε αναρωτηθεί αναφερόµενος στην κάρτα «τόσο πρέπει πλέον να προσκυνήσουµε την παγκοσµιοποίηση;».
Θέση εµµέσως κατά της κάρτας είχε πάρει την περασµένη Παρασκευή και συνολικά η Ιεραρχία. Με τον ισχυρισµό πως υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης και αλλοτρίωσης της πίστης και της εθνικής και κοινωνικής ζωής, είχε προαναγγείλει µε ανακοίνωσή της ότι θα µελετήσει σειρά θεµάτων, ανάµεσά τους και την κάρτα του πολίτη, προκειµένου να καταθέσει τις απόψεις της στα αρµόδια όργανα της Πολιτείας.
«Παραπέμπει στο 666»
Αντιδράσεις για την έκδοση της κάρτας του πολίτη έχουν διατυπώσει και οµάδες ιερέων και πιστών που ανήκουν στο συντηρητικό και σκληροπυρηνικό µπλοκ της Εκκλησίας.
Ισχυρίζονται ότι η κάρτα παραπέµπει στο... 666 και στην Αποκάλυψη. Οι οµάδες αυτές έχουν διοργανώσει ηµερίδες και συγκεντρώσεις κατά της κάρτας. Σε ένα μπλογκ µάλιστα µαζεύουν υπογραφές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου