15.10.10

Αμφίρροπη η μάχη μεταξύ του πρώην γαλάζιου και του γαλάζιου υποψηφίου !!

ΤΟ ΒΗΜΑ / Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010
Εκλογικό ντέρμπυ στην Πελοπόννησο !!
Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αναδεικνύεται η μάχη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ενας υποψήφιος από την κεντρική πολιτική σκηνή, ο κ. Π. Τατούλης, ο οποίος προέρχεται από τη ΝΔ αλλά στηρίζεται από το ΠαΣοΚ, αντιπαρατίθεται με ένα καθαρά αυτοδιοικητικό στέλεχος, τον κ. Δ. Δράκο, τον «εκλεκτό» του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά , ο οποίος θεωρεί «προσωπικό στοίχημα» τον έλεγχο της περιφέρειας.
Ο κ. Δράκος διατηρεί το «πλεονέκτημα των ποσοστών»: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 κατόρθωσε να ελέγξει όλες ανεξαιρέτως τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, ακόμη και εκεί όπου κατήρχοντο «αντάρτες υποψήφιοι» (Αργολίδα, Αρκαδία), ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2009, όταν το κόμμα υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία του, στον Μοριά διατήρησε την επιρροή του σε τρεις από τους πέντε νομούς (Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα). Το βάρος της εκλογής όμως που επωμίζεται ο κ. Δράκος έχει σχέση και με το γεγονός ότι αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Σαμαρά, ο οποίος κατάγεται από την ίδια περιφέρεια και τον επέλεξε παρ΄ ότι δεν είχε την αναγνωρισιμότητα άλλων στελεχών της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που είχαν εκδηλώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιοι. ......
Ο κ. Τατούλης, από την άλλη πλευρά, συγκεντρώνει αντιφατικά πολιτικά χαρακτηριστικά: Προέρχεται από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ανέλαβε ή διεκδίκησε επιτελικές θέσεις στη ΝΔ, με την οποία εξελέγη επανειλημμένα βουλευτής, διαγράφηκε δύο φορές όταν δεν πειθάρχησε σε αποφάσεις του κόμματος, τοποθετήθηκε υπουργός Πολιτισμού και τελικά κήρυξε τον πόλεμο κατά του κ. Κ.Καραμανλή που τον επέλεξε για αυτή τη θέση. Σήμερα στηρίζεται από το ΠαΣοΚ και τον ΛΑΟΣ, ενώ συσπειρώνει γύρω του και οπαδούς της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.
Το ΚΚΕ, το οποίο έχει χρίσει υποψήφιο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου τον κ. Ν.Γόντικα , εφοριακό και συνδικαλιστικό στέλεχος του κόμματος, δεν θα μπορούσε να ελπίζει παρά στην αύξηση των ποσοστών που έλαβαν οι υποψήφιοί του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 και στις βουλευτικές εκλογές του 2009, τα οποία είναι σχετικά χαμηλά στους νομούς της περιοχής, με εξαίρεση ίσως τη Μεσσηνία και τη Λακωνία.
Ο υποψήφιος του ΣΥΝ κ. Αθ. Πετράκος, ο οποίος στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ, καλείται να επιβεβαιώσει την έκπληξη που έκανε όταν ήταν υποψήφιος του κόμματος στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 στη Μεσσηνία, συγκεντρώνοντας ποσοστό 8,08%. Η Δημοκρατική Αριστερά διεκδικεί την περιφέρεια με τον δικηγόρο κ. Γ. Τσόγκα. Ο φυσικός περιβαλλοντολόγος κ. Λάμπρος Μπούκλης, ο οποίος έχει αναπτύξει έντονη δράση σε θέματα του Ασωπού ποταμού, θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, από τους Οικολόγους Πράσινους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου