16.10.10

Εκατοντάδες χιλιόμετρα την τελευταία στιγμή κάνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για να μαζέψουν υπογραφές !!

Εκείνο που έχει αξία να σημειωθεί είναι ότι ανάμεσα σε όλα υπήρχαν και εκείνοι οι ρομαντικοί οι οποίοι θεωρούσαν πολύ εύκολο πράγμα να φτιάξουν ένα ψηφοδέλτιο !!
Όποιος υποψήφιος δήμαρχος που καταρτίζει συνδυασμό λέει αυτές τις μέρες ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα ίσως και να λέει το μεγαλύτερο ψέμα. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι οι συνδυασμοί κρίνονται τα τελευταία εικοσιτετράωρακαι ιστορικά τουλάχιστον δεδομένα λένε ότι αυτά τα τελευταία εικοσιτετράωρα πριν την κατάρτιση των συνδυασμών είναι τα πιο κρίσιμα, είτε για να γίνουν καλύτεροι οι συνδυασμοί, είτε πολύ περισσότερο για να …διαλυθούν.Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποιες ανακοινώσεις που να μας προϊδεάζουν ότι κάποιοι το έχουν πάρει απόφαση. Έστω και την τελευταία μέρα δίνουν τη δική τους μάχη για να βρεθούν ανάμεσα σε εκείνους που θα προκριθούν. Το τι μαθαίνουμε πραγματικά από διάφορους δήμους δεν μπορεί να περιγραφεί. Εκείνο που έχει αξία να σημειωθεί είναι ότι ανάμεσα σε όλα υπήρχαν και εκείνοι οι ρομαντικοί οι οποίοι θεωρούσαν πολύ εύκολο πράγμα να φτιάξουν ένα ψηφοδέλτιο όταν τα έμπειρα κατά τα άλλα στελέχη του Κ.Κ.Ε. από την πρώτη στιγμή διαπιστώνουν σοβαρές δυσκολίες. Κάποιοι από την άλλη πλευρά θεωρούν ότι τα κομματικά όργανα θα είναι εκείνα που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν τα ψηφοδέλτια και τις δυναμικές.
Τρέχουν και δεν φτάνουν γιατί λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Δεν είχαν υπολογίσει ότι ουσιαστικά ακόμη και το κάθε στέλεχος έχει την δυνατότητα της αυτοδιάθεσης. Πρόκειται για ένα πολυπαιγμένο έργο που όμως κανείς δεν το έχει κατανοήσει μέχρι την τελευταία του πράξη.Τις επόμενες μέρες και κυρίως τη Δευτέρα το πρωί αρχίζει να παίζεται το δεύτερο μέρος από το ίδιο έργο.Ολως τυχαία θα ανακαλύψουν ότι κάποιος άλλος μέσα στο συνδυασμό, που μπήκε την τελευταία στιγμή, τους στερεί τη δυνατότητα να πανηγυρίσουν πριν ακόμα γίνουν εκλογές. Δηλαδή τη δυνατότητα της προκαταβολικής επιτυχίας.Τα έχουμε ξανακούσει όλα αυτά, όχι μία, αλλά πολλές φορές μιας και μέχρι σήμερα έχουμε δει δεκάδες ψηφοδέλτια να γίνονται και άλλα τόσα να διαλύονται. Πάντως το λάθος αυτής της προεκλογικής περιόδου από το σύνολο σχεδόν των υποψηφίων ήταν ότι θεωρούσαν προσβλητικό ευθύς εξαρχής να πάρουν και τις υπογραφές και τα στοιχεία των υποψηφίων. Τώρα ψάχνουν και έχουν κάνει εκατοντάδες χιλιόμετρα για να τους ανακαλύψουν εκ νέου. Καλή δύναμη. Γ.Π.Ημέρα

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου