10.4.11

Τα κουνελάκια δεν είναι μόνο για το Πάσχα !!

Με μότο «Αν θες λαγό, πάρε σοκολατένιο» το adespoto.gr ενημερώνει τον κόσμο, εν όψει Πάσχα, ότι τα λαγουδάκια χρειάζονται πολλή φροντίδα και δεν πρέπει να αποτελούν ένα δώρο προς τα παιδιά για τις ημέρες των γιορτών.
«Παρότι τα κουνελάκια δεν χρειάζονται βόλτα, όπως ο σκύλος, χρειάζονται καθημερινή φροντίδα και αρκετό χρόνο για την καθαριότητα του κλουβιού τους. Ένα κουνελάκι δεν είναι μόνο για το Πάσχα αλλά για πολλά χρόνια. Ενημερωθείτε πριν πάρετε ένα κουνελάκι και μην αγοράζετε ζώα για δώρο σε οικογένειες που δεν είναι έτοιμες να αποκτήσουν κατοικίδιο» αναφέρει η ανακοίνωση.
«Τα κουνελάκια ζουν περίπου 10 χρόνια και θυμηθείτε ότι τα ''κουνελάκια'' είναι μόνο για 6 μήνες. Μετά μεγαλώνουν και γίνονται κανονικοί λαγοί... ενώ τα μίνι κουνελάκια πολλές φορές είναι ένα μεγάλο ψέμα των pet shop που θέλουν να πουλήσουν ό,τι ακριβώς έχει ζήτηση» προσθέτει το adespoto.gr
Τονίζεται, επίσης, ότι τα πανέμορφα ζωάκια χρειάζονται κτηνιατρική φροντίδα, στείρωση για να μην πολλαπλασιαστούν και βέβαια δεν μπορούν να ζουν μόνιμα σε κλουβί, αλλά πρέπει να ελευθερώνονται για να παίζουν και να γυμνάζονται.
Όπως καταλήγει το κείμενο: «Αν λοιπόν αποφασίσετε να πάρετε ένα κουνελάκι, ενημερωθείτε για τη φροντίδα, τις τροφές και την περιποίηση που χρειάζεται από βιβλία και από το διαδίκτυο, καθώς υπάρχουν ιδιαίτερα περίπλοκες ασθένειες που μπορεί να πάθουν, αν παραμεληθούν. Για παράδειγμα, τα δόντια τους μπορεί να μακρύνουν πολύ και να μην μπορούν μετά να φάνε!»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου