11.6.11

Μειώνονται έως 30% τα διόδια – Επετεύχθη συμφωνία !


ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ...ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ !!
Τον δρόμο για τη μείωση των διοδίων ανοίγει η συμφωνία του Yπουργείου Yποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τις κατασκευάστριες εταιρίες αυτοκινητοδρόμων. Χθες ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Ρέππας υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για τις αλλαγές στις συμβάσεις, προκειμένου να ξαναρχίσουν τα έργα των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων παραχώρησης και να μειωθούν τα διόδια στα τέλη του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα οι δύο πλευρές μονόγραψαν το κείμενο του μνημονίου συνεργασίας και συναντίληψης, που είχε προταθεί εκ μέρους του υπουργείου στις 14 Απριλίου, το οποίο περιελάμβανε και τη μείωση των τιμών των διοδίων. Θετική είναι και η στάση των τραπεζών που χρηματοδοτούν τα έργα, εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις.

Oπως δήλωσε ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας, η τελική συμφωνία των δύο πλευρών τοποθετείται στα τέλη Ιουλίου και προς το τέλος του καλοκαιριού εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί η μείωση των τιμών κατά 25%-30% σε όλο το δίκτυο και κατά 50% στα υπό κατασκευή τμήματα.

Οι κ. Ρέππας και Μαγκριώτης υπογράμμισαν ότι απ' όλη αυτή τη διαδικασία «μπήκε φρένο» στις μεγάλες αυξήσεις διοδίων, που οι αρχικές συμβάσεις προέβλεπαν να επιβληθούν το πρώτο εξάμηνο του 2011. Οι αυξήσεις αυτές υπολογίζονταν στο 40% των σημερινών τιμών στο τμήμα Αθήνα - Θεσσαλονίκη και Ελευσίνα - Κόρινθος.
Oπως εξήγησε ο κ. Ρέππας, η τελική συμφωνία θα ρυθμίσει όλα τα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα, τις τεχνικές λύσεις, τα προβλήματα με τις προσφυγές κ.λπ.
Η μονογραφή της συμφωνίας, ανέφερε ο κ. Ρέππας, φανερώνει τη σταθερή επιλογή όλων των μερών να στηρίξουν αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη χώρα.
Είναι επίσης εξίσου αισιόδοξο, πρόσθεσε, ότι και οι τράπεζες που συμμετέχουν στις συνομιλίες θα επιβεβαιώσουν και εμπράκτως τη θέση τους, με την καταβολή των δανείων προκειμένου να ξεκινήσουν ξανά τα έργα. Διευκρίνισε επίσης ότι η ανώνυμη εταιρία ειδικού σκοπού του Δημοσίου που είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο θα συσταθεί, ενώ ήδη έχει υπάρξει ανακοίνωση για την πρόσληψη συμβούλων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου