9.6.11

ΠΥΡΑ .....Τατούλη σε Ρέππα και Μπεγλίτη !

Ευχαριστούμε την κα. Τζένη Σουκαρά για το κείμενο το οποίο ανάρτησε στο http://soukarat.blogspot.com

Το Φράγμα του Ασωπού και το αεροδρόμιο της Τρίπολης φαίνεται πως είναι η "κόκκινη γραμμή"...
που θέτει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανάμεσα σε εκείνον και στους υπουργούς Κορινθίας και Αρκαδίας κυρίους Μπεγλίτη και Ρέππα.
Ο κύριος Τατούλης παρ' ότι προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους ,όπως θα καταλάβετε κι απο την την ροή της συνέντευξης, εξαπέλυσε επίθεση κατά των δυο υπουργών αλλά και κατά παντός επίδοξου θεσμικού κυρίως κοινοβουλευτικού που θα θελήσει να συνδράμει για τον τόπο του..
Σας παραθέτουμε τις δηλώσεις:
ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΩΠΟΥ:ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ
Ο Περιφερειάρχης υποσχέθηκε "πως το έργο θα ολοκληρωθεί σε χρόνους πιο κοντινούς απο αυτούς που προβλέπονται στις αρχικές ρυθμίσεις και στην σύμβαση."
Η " καταιγίδα Τατούλη" ήλθε μόλις κλήθηκε να σχολιάσει την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Πάνου Μπεγλίτη στην sfedona.gr οποίος είπε "πως εντός του Ιουνίου θα έχουμε τα επίσημα εγκαίνια του έργου και πως είναι στην διάθεση της Περιφέρειας εαν χρειάζεται να παραχωρήσει γέφυρα του στρατού και μηχανήματα εαν αυτά χρειαστούν για την διευκόλυνση των εργασιών.."
Ο Περιφερειάρχης απάντησε χαρακτηριστικά πως "είναι ευχάριστες οι βοήθειες απο οποιονδήποτε.Θελω όμως να παραμείνω στους διακριτούς ρόλους που έχει ο καθένας μας Η αιρετή Περιφέρεια έχει την ευθύνη αυτήν και καλείται να την φέρει σε πέρας υπέρ των πολιτών!Κι αυτό το σέβομαι με ιδιαίτερη ευαισθησία."
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΕΠΠΑ!
Η Τζένη Σουκαρά έθεσε το θέμα του αεροδρομίου της Τρίπολης και κάλεσε τον Περιφερειάρχη να σχολιάσει την γραπτή δήλωση του υπουργού Δημήτρη Ρέππα πως "δεν μπορεί να δώσει χρήματα το υπουργείο του για το αεροδρόμιο,αφού λεφτά δεν υπάρχουν." Ρωτήσαμε τον Περιφερειάρχη τι ακριβώς έχει συμβεί αφού είχε θέσει ο ίδιος το θέμα στον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη του στην Αργολίδα,λέγοντας πως είχε την συμπαράσταση και την έγκριση του κυρίου Ρέππα.
Ο κύριος Τατούλης απάντησε τα εξής:" Είχα πει ξεκάθαρα στον πρωθυπουργό πως αφού οι φορείς κατά την διαβούλευση αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα αυτού του αεροδρομίου,εμεις ό,τι έχουμε πει και δεσμευτεί με τους συμπολίτες μας θα το κάνουμε πράξη.Το προχωράμε με γρήγορες διαδικασίες και είχαμε πει πως το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο πρωθυπουργός έδειξε θετικότατος απέναντι σε αυτήν την εκδοχή.Υπερθεμάτισε υπέρ του έργου και ο κύριος Γερουλάνος. Ο κύριος Ρέππας ειναι ένας πολιτικός με μεγάλη εμπειρία και σοφία .Εκανε πλήρως αποδεκτό το δικό μας χρηματοδοτικό μοντέλο. Μίλησε για την δυνατότητα απόκτησης του πολιτικού αεροδρομίου με αυτοχρηματοδότηση. Αυτό δείχνει δείγμα γραφής για το πόσο επίκαιρο είναι το πρόγραμμα της Νέας Πελοποννήσου και η προσπάθεια της για την οικοδόμηση της Νέας Πελοποννήσου. "
ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΘΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ!!!
Αμέσως μετά όμως ο Περιφερειάρχης έσπευσε να συμπληρώσει τα εξής :"Σε αυτήν την προσπάθεια όμως ,όπως είναι αυτονόητο να συγκρούονται δυο δυνατότητες.Η μια δυνατότητα ειναι αυτό που εκφράζει η Νέα Πελοπόννησος.Μια σύγχρονη ρεαλιστική ,αλλά προοδευτική τάση η οποία έχει και την μεγάλη εμπειρία για να μπορεί να αφομοιώνει γρήγορα τα κρίσιμα μεγάλα προβλήματα των καιρών και να τα κάνει πολιτική πράξη.
Κι απο την άλλη είναι οι δυνάμεις της συντήρησης ,είναι οι δυνάμεις που για πολλά χρόνια κράτησαν αυτόν τον τόπο στην οπισθοδρόμηση .Στην λογική του να μην κάνουμε τίποτα το καινούργιο,μην κάνουμε κάτι που θα δώσει γρήγορους ρυθμούς ,αλλά να παραμείνουμε στην μιζέρια μας, στην κακομοιριά μας ,στο πελατειακό κράτος, στο πελατειακό σύστημα. Αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα. Αυτή η συγκρουση θα έχει μόνο ένα νικητή. Νικητής θα είναι οι δυνάμεις της προόδου. Εμείς θα τα καταφέρουμε .Είμαι σίγουρος. Και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αποτελέσει τον πυλώνα ,τον πιλότο για όλη την χώρα.
Είμαι κοινοβουλευτικός με μεγάλη εμπειρία ,είμαι ίσως και ο μοναδικός που συγκρούστηκα με πολιτικά πρόσωπα πάνω στην περίοδο της μεγάλης τους ισχύος. Κι αυτό είναι ένα σημείο που πρέπει να το προσέχουν οι πολίτες."

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ
Αναφερόμενος τώρα πιο συγκεκριμένα στους υπουργούς και βουλευτές ο κύριος Τατούλης τόνισε :
"Οι κύριοι βουλευτές έχουν τις δικές τους αρμοδιότητες .Σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που περνάει ο τόπος μας θα πρέπει να επικεντρωθούν στην δική τους ευθύνη των νομοθετικών παρεμβάσεων. "
ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΝΑΛΙΣΜΟΥΣ
Ερ:Η οποιαδήποτε συνδρομή τους για τον τόπο τους δεν είναι θετική;
"Είμαι ξεκάθαρος κ. Σουκαρά.Πατερναλισμούς δεν τους έχουμε αποδεχθεί και δεν θα τους δεχθεί ο νέος θεσμός. Αυτό στρεβλώνει εξαιρετικά τον τρόπο ευθύνης και τον τρόπο διοίκησης. Η κυβέρνηση έχει τις δικές της ευθύνες.Οι βουλευτές έχουν τις δικές τους ευθύνες. Ας φύγουμε γρήγορα απο την λογική των "κατόπιν ενεργειών μου"και ας μπούμε στην λογική ότι οφείλουμε όλοι εμείς που τόσο πολύ βαναυσα ζημιώσαμε τον τόπο ,αυτήν την περίοδο να δείξουμε μεγάλη αυτοσυγκράτηση ,μεγάλη συνενόηση και πάνω απο όλα να ενώσουμε δυνάμεις για μεγάλη αποτελεσματικότητα" diogenis-press.blogspot.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου