Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της Νέας Δημοκρατίας για την ενημέρωση των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων της χώρας, σχετικά με την πρόταση του κόμματος για έξοδο της χώρας από την κρίση, γνωστή ως ‘’Ζάππειο ΙΙ’’, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Τα πρόγραμμα, στους παραγωγικούς φορείς της Αρκαδίας παρουσίασαν ο γραμματέας της Ν.Δ.Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Βασίλης Κορκίδης.
Σε δηλώσεις του ο γραμματέας της Ν.Δ.
υπογράμμισε ότι, “παρουσιάζουμε την πρότασή μας, όπως την αναπτύξαμε στο Ζάππειο με τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, γιατί πιστεύουμε ότι η πολιτική πρέπει να τοποθετηθεί στη βάση της ανάπτυξης, της φιλελευθεροποίησης, της οικονομίας, της δημιουργίας πλούτου και, κατ’ επέκταση, της δημιουργίας θέσεων εργασίας, αλλά και της δυνατότητας του κράτους να εισπράττει φόρους”.
Ο κ. Λυκουρέντζος επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα, με την πολιτική που ακολουθεί “αποτυγχάνει στους στόχους τους οποίους το ίδιο θέτει, με κορυφαία απόδειξη την αποτυχία να εισπράξει έσοδα στο Α’ τρίμηνο του 2011”.
“Πιστεύουμε λοιπόν, ότι έχει αξία η πρόταση που καταθέσαμε και θέλουμε αυτή την πρότασή μας να τη γνωρίζουν οι άνθρωποι της αγοράς, γιατί στις δικές τους πρωτοβουλίες, στις δικές τους δυνάμεις, πιστεύουμε ότι μπορεί να στηριχτεί η ανάπτυξη του τόπου”, ανέφερε.
Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, κ. Κορκίδης σημείωσε ότι, “είμαι σήμερα εδώ ως άνθρωπος της αγοράς, ως άνθρωπος της πιάτσας, να συζητήσω με τους συναδέλφους μου ποια είναι τα μέτρα που χρειάζεται να πάρουμε, ώστε η αγορά να μπορεί να πάρει μια ανάσα απ’ όλα αυτά τα διλήμματα της εκλογοπτώχευσης, των διλημμάτων των δημοψηφισμάτων ή των πρόωρων εκλογών.
Θεωρώ ότι όλοι πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, να δουλέψουμε, αλλά πάνω σ’ ένα πλάνο το οποίο θα μας βγάλει απ’ αυτή την ύφεση και απ’ αυτή την κρίση”.
Σε ερώτηση για το εάν το πλάνο της ΝΔ είναι ρεαλιστικό, ο κ. Κορκίδης απάντησε χαρακτηρίζοντάς το “κοστολογημένο, που βγαίνει από τα σπλάχνα της αγοράς” θεωρώντας ότι δίνει μια αναπτυξιακή προοπτική και όχι μια ‘’πτωχευτική κατάθλιψη’’.
Προσθέτοντας ότι εάν εφαρμοστεί, “πραγματικά μπορούμε, σε μια διετία, να ξαναέχουμε γυρίσει στην ανάπτυξη.
Γιατί η ανάπτυξη δεν έρχεται με μαγικό ραβδάκι, αλλά με ενέργειες που δίνουν τη δυνατότητα στον κόσμο να δουλέψει”.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ τόνισε πως, “έχουμε μπει στη διαδικασία της μνημονιακής τροϊκανής δημοκρατίας.
Όταν θα ξεφύγουμε απ’ αυτά τα δεσμά, νομίζω ότι όλοι ξέρουν ποιος είναι ο σωστός δρόμος”.