11.6.11

« Πάμε ….Βοιδοκοιλιά » ! Διακοπές στην Μεσσηνία !

Η ποιο δημοφιλής παραλία της Μεσσηνίας – Ψηφίστηκε από τους Άγγλους σαν μία από τις 20 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης !
Σε απόσταση αναπνοής από το συγκρότημα του Costa Navarino παραμένει ανέγγιχτη από τον σύγχρονο πολιτισμό μας περιτριγυρισμένη από εξ΄ίσου μοναδικές παραλίες ( γλώσσα ,γλυφαδάκι .ρωμανού . χρυσή ακτή κλπ)
Πρόκειται για μια από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας. Η γνωστή παραλία της Βοϊδοκοιλιάς στο πίσω μέρος της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας και από κάτω από το κάστρο του Νέστορα, πρόκειται για μια ειδυλλιακή παραλία. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Μεσσηνία (Περιοχή της Πύλου).
Έχει λεπτή άμμο και μέσα και έξω. Η φύση έχει δημιουργήσει ένα τέλειο ημικύκλιο, ενώ από πάνω δεσπόζει το Παλαιόκαστρο. Δεν είναι οργανωμένη για το λόγο αυτό προνοήστε για προμήθειες. Απέχει περίπου 4 χλμ. από τη Γιάλοβα εάν και η διαδρομή μέχρι να φτάσετε θα σας κουράσει λίγο περισσότερο γιατί πρέπει να κάνετε τον κύκλο της λιμνοθάλασσας.


Η Βοϊδοκοιλιά είναι σίγουρα η πιο δημοφιλής παραλία της Μεσσηνίας. Σαν υδάτινο θέατρο, αποτελείται από έναν σχεδόν ολοστρόγγυλο κόλπο από ψιλή αμμουδιά, που εγκλωβίζει μέσα του πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Δίπλα στην παραλία, προσφέρει τη σκιά του ένας μεγάλος βράχος.
Ο χώρος θεωρείται αρχαιολογικός, οπότε ο πολιτισμός δεν έχει καταφέρει να αλλοιώσει το μέρος, και υπάρχει μία όμορφη ησυχία παρά το αρκετό κόσμο που επισκέπτεται την παραλία. Για να πάτε στην παραλία μέσω Πετροχωρίου, θα χρειαστεί να διανύσετε κάποια μέτρα χωματόδρομου, μέχρι να φτάσετε στην παραλία όπου συνήθως υπάρχει χώρος για παρκάρισμα.
Από Αθήνα ακολουθείτε την Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου και στη συνέχεια την Εθνική Κορίνθου- Τριπόλεως. Από εκεί συνεχίζετε προς Καλαμάτα. Πρόσφατα δόθηκε στην κυκλοφορία ένα τμήμα αυτοκινητόδρομου με δύο λωρίδες μήκους περίπου 12 χιλιομέτρων έξω από τη Μεγαλόπολη μειώνοντας έστω και λίγο τον χρόνο μετάβασης στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας. Προτού μπείτε στην πόλη θα στρίψετε δεξιά για Πύλο (περίπου 45 χλμ. από αυτό το σημείο). Συνολικά για τη διάρκεια υπολογίστε περίπου 3 ώρες. Αν ταξιδεύετε με σκάφος τότε θα βρείτε ασφαλές καταφύγιο στη μαρίνα της Πύλου (τηλ. λιμεναρχείου 27230 22225).
Τέλος, πρόσφατα άρχισαν οι πτήσεις της Αegean Αirlines από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας (πληροφορίες στο www.aegeanair.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου