10.6.11

Επιστολή Τατούλη στον Σκανδαλίδη για το Ε.Cοli

Παρέμβαση για προστασία των κηπευτικών προϊόντων της Πελοποννήσου από το διατροφικό σκάνδαλο με το βακτήριο Ε.Cοli!!
Tην προστασία των κηπευτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των παραγωγών που έχουν προκύψει από την εξέλιξη του διατροφικού σκανδάλου με το βακτήριο Ε.Cοli στη Γερμανία, ζητά με παρέμβαση του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη.
Στην επιστολή παρέμβασή του ο κ. Τατούλης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι, ''δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες των παραγωγών κηπευτικών της περιφέρειας Πελοποννήσου, για τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις που έχουν υποστεί, από το διατροφικό σκάνδαλο με το βακτήριο Ε.Cοli στη Γερμανία''.
Ο περιφερειάρχης επισημαίνει ότι ο πανικός που έχει δημιουργηθεί στους καταναλωτές έχει προκαλέσει κάθετη πτώση της εγχώριας κατανάλωσης και πάγωμα των εξαγωγών.
Προσθέτει πως η χρονική συγκυρία συμπίπτει με τη μεγιστοποίηση της παραγωγής κηπευτικών στη Πελοπόννησο και οι παραγωγοί οδηγούνται σε οικονομική καταστροφή, αφού μεγάλες ποσότητες μένουν αδιάθετες ή πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές.
''Αξίζει να σημειωθεί - επισημαίνει ο κ. Τατούλης- ότι τα κηπευτικά που παράγονται στη Πελοπόννησο είναι ασφαλή και υγιεινά, τηρώντας όλους τους κανόνες ορθής γεωργικής πρακτικής και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας προς προστασία των καταναλωτών''.
Ο περιφερειάρχης αφού υπογραμμίζει πως καταγράφονται σημαντικές επιπτώσεις από την απαγόρευση εισαγωγής κηπευτικών στη Ρωσία, παρότι έχει ανακληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η προειδοποίηση, ζητά από τον υπουργό, ''να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να αποζημιωθούν όλοι οι παραγωγοί της Πελοποννήσου που υπέστησαν ζημιά. Να προστατευθεί η καλή φήμη των προϊόντων μας και να ενημερωθούν οι Έλληνες καταναλωτές με ανακοινώσεις στα Μ.Μ.Ε. από το υπουργείο σας, για την ασφάλεια των κηπευτικών μας. Είναι απαραίτητο η χώρα μας σε συνεργασία με τα άλλα κράτη της Ε.Ε., να προβεί στις απαραίτητες παραστάσεις διαμαρτυρίας προς τις Ρωσικές αρχές, για την αδικαιολόγητη απαγόρευση εισαγωγής κηπευτικών από την Ε.Ε.''.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου