9.6.11

Ποιος είναι έξαλλος με την Τατιάνα Στεφανίδου ;

Την απειλεί με μηνύσεις !
Προβλήματα με την αναφορά της στα γαλλικά αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες η Τατιάνα Στεφανίδου.
Μία δήλωση της παρουσιάστριας για τη συγκεκριμένη γλώσσα ήταν αρκετή ώστε να πάρει φωτιά το τηλεφωνικό κέντρο του Star από υποστηρικτές της γαλλικής γλώσσας, οι οποίοι προειδοποίησαν πως θα στραφούν προς τη νομική οδό.
Πριν από λίγες ημέρες στην εκπομπή της Στεφανίδου «Αξίζει να το ζεις» καλεσμένος ήταν ο Σπύρος Σούλης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τους και αναφερόμενοι στις ξένες γλώσσες η παρουσιάστρια απευθύνθηκε στους τηλεθεατές και είπε: «Επειδή όλοι μιλάνε αγγλικά, μη μαθαίνετε στα παιδάκια σας γαλλικά, γιατί δεν θα τα χρησιμοποιήσουν ποτέ. Βρείτε μία άλλη γλώσσα, μην πάτε για γαλλικά, δεν τα μιλάει κανείς, αγγλικά μιλάει η Ευρώπη». Μάλιστα ο γνωστός αρχιτέκτονας και παρουσιαστής της εκπομπής «Με το δεξί» εξέφρασε τη δική του άποψη διαφωνώντας με την Τατιάνα: «Μην το λες αυτό, είναι ωραία γλώσσα».
Αμέσως μετά πήρε φωτιά το τηλεφωνικό κέντρο του καναλιού της Νέας Κηφισιάς. Καθηγητές γαλλικών, αλλά και άνθρωποι που έχουν ζήσει στην ευρωπαϊκή χώρα καλούσαν το Star και εξέφραζαν τη δυσαρέσκεια τους για το σχόλιο της παρουσιάστριας.
Η πρόεδρος του Πανελλήνιου, Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου Ευαγγελία Κουτσουδάκη ξεκαθαρίζει: «Διαμαρτυρηθήκαμε και ζητήσαμε από την παρουσιάστρια να ανακαλέσει, αλλιώς θα στείλουμε εξώδικο στον σταθμό». Επισήμανε επίσης πως «η κ. Στεφανίδου μίλησε απαξιωτικά προτρέποντας τους γονείς να μη μαθαίνουν τα παιδιά τους τη συγκεκριμένη γλώσσα».
Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες, στη χθεσινή της εκπομπή η Τατιάνα επανήλθε στο θέμα και σχολίασε: «Έχουν ξεσηκωθεί. Είναι μια κυρία από το Γαλλικό Ινστιτούτο, μου στέλνει γράμματα. Απειλούν, μηνύσεις, αγωγές. «Είπε να μη μαθαίνουμε γαλλικά, θα χάσουμε τις δουλειές μας, ντροπή στη Στεφανίδου. Θα την καταγγείλουμε στο Ραδιοτηλεοπτικό, θα την πάμε στα δικαστήρια». Παναγία μου λέω, εντάξει, να μαθαίνουνε και γαλλικά, αλλά δεν μπορώ να αλλάξω και την άποψη μου» Espresso

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου