12.10.11

ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ :Βιαστής ετών …15 –Συνεργός …16 χρονη Ελληνίδα

-Σοκάρει η ηλικία και η δράση τους !!
-Ο ένας είναι 15 ετών!!! Συνεργός 16χρονη Ελληνίδα !
Στη δημοσιότητα δόθηκαν χθές οι φωτογραφίες των πέντε φερόμενων ως αδίστακτων αλλοδαπών ληστών και βιαστών της Αθήνας, που είχαν βιάσει γυναίκα στη Γλυφάδα μπροστά στα μάτια του συζύγου της και των ανήλικων παιδιών στην περιοχή της Γλυφάδας και το τελευταίο διάστημα είχαν εισβάλει σε δεκάδες σπίτια κακοποιώντας τα θύματά τους.
Αυτό που προκαλεί σοκ είναι πώς ο ένας εξ αυτών είναι μόλις 15 χρονών ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες δεν ξεπερνούν σε ηλικία τα 24χρόνια.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν έξι μέλη της σπείρας, όλα νεαρής ηλικίας -οι πέντε εκ των οποίων αλβανικής υπηκοότητας και αναζητούνται ακόμη δύο. Το έκτο μέλος που συνελήφθη είναι 16χρονη Ελληνίδα.
Οι ληστές δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και είχαν ως γεωγραφικό πεδίο δράσης κυρίως τα νότια προάστια (Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Αλιμο, Αργυρούπολη, Κορωπί, Παλαιό Φάληρο, Βούλα). Μέλη της ίδιας οργάνωσης είχαν διαπράξει επίσης ληστείες σε σπίτια στις περιοχές του Παπάγου και της Αγίας Παρασκευής. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας έχουν εξιχνιασθεί 23 ένοπλες ληστείες με τη χρήση Καλάσνικοφ, πιστολιών και μαχαιριών.
Κατά την εξάμηνη δράση τους είχαν αφαιρέσει τουλάχιστον 14 οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους. Επιπλέον, η συμμορία με τα καλάσνικοφ διέπραξε και ληστεία σε κοσμηματοπωλείο της Ηλιούπολης από το οποίο αφαίρεσε κοσμήματα αξίας 80.000 ευρώ.
Δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν χθες στον προαύλιο χώρο υπό κατάληψη Επαγγελματικού Λυκείου στο Νέο Κόσμο. Αλλα δύο μέλη εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης Super Market στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Νέο Κόσμο, όπου στάθμευσαν κλεμμένο αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, το οποίο είχαν αφαιρέσει την 27.09.2011 από την περιοχή της Γλυφάδας, μετά από ένοπλη ληστεία σε διαμέρισμα. Τα άλλα δυο μέλη συνελήφθησαν σε οδούς του Νέου Κόσμου και του Παγκρατίου, ύστερα από εκτεταμένες αστυνομικές αναζητήσεις.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν κατά περίσταση είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη ληστειών, κατ' εξακολούθηση διάπραξη ληστειών, παράνομη κατοχή όπλων βαρέως τύπου, παράνομη κατοχή ναρκωτικών, αντίσταση κατά αστυνομικών και βιασμό.
Πρόκειται για τους:
Αλέξανδρο ΠΕΠΑ του Δημητερ και της Βαλεντίνα, γεν το 1990 στην Αλβανία, κάτοικο Νέου Κόσμου
Ερμιρ ΜΕΤΑ του Μπιλπιλ και της Βέρα, γεν. το 1991 στην Αλβανία, κάτοικο Παγκρατίου
Ερβιστ ΜΕΤΑ του Μπιλπιλ και της Βέρα, γεν. το 1996 στην Αλβανία, κάτοικο Παγκρατίου
Ενεα ΠΑΝΟ του Αντον και της Μαρία, γεν. το 1987 στην Αλβανία, κάτοικο Νέου Κόσμου
Σωκράτη ΜΕΝΙΚΟ του Jorgjl και της Anaca, γεν. το 1989 στην Αλβανία, κάτοικος Νέου Κόσμου
16χρονη, Ελληνίδα, κάτοικο Αθηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου