12.10.11

Αλάσκα η Ευρώπη - Προβλέπεται βαρύς Χειμώνας !

Ήπιος χειμώνας στις Μεσογειακές χώρες !
Αλάσκα φέτος θα γίνει η Ευρώπη σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων οι οποίοι όμως τονίζουν πως οι μεσογειακές χώρες θα έχουν έναν πιο ήπιο.
Οι επιστήμονες έφτιαξαν ένα πρότυπο παρακολουθώντας την δραστηριότητα του ήλιου, σύμφωνα με την οποία...ο ήλιος πραγματοποιεί έναν κύκλο 11 χρόνων, ο οποίος επηρεάζει το χειμερινό καιρό στο βόρειο ημισφαίριο, προβλέποντας χαμηλή ηλιακή δραστηριότητα και άρα χαμηλή θερμοκρασία και βαρύ χειμώνα σε Βρετανία, Βόρεια Ευρώπη και μέρη της Αμερικής.
Από την άλλη οι χώρες της Μεσογείου και ο Καναδάς θα έχουν έναν πιο ήπιο χειμώνα γεγονός που σημαίνει μια ανακατανομή της θερμότητας.
Σε ότι αφορά τον καιρό που θα έχουμε στην χώρα μας τις επόμενες μέρες, η κακοκαιρία αρχίζει σταδιακά να εξασθενεί με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο ενώ τα φαινόμενα συνεχίζονται και σήμερα με μικρότερη ένταση στην Δυτική και Νότια Ελλάδα.
Βροχές θα σημειωθούν την Τετάρτη στην νοτιοανατολική χώρα και στα νησιά του Αιγαίου, φαινόμενα τα οποία όμως θα εξασθενήσουν. Αίθριος θα είναι ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές.
Την Πέμπτη όμως η κακοκαιρία θα κάνει επανεμφάνιση ειδικά από το απόγευμα και μετά.
Την Παρασκευή θα έχουμε βροχές, καταιγίδες και ενίσχυση των ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας.
Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και το Σάββατο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου