5.4.12

Ξένα ΜΜΕ: "Ελληνας βάζει τέλος στην οικονομική του απελπισία"

Η τραγική είδηση για τη δημόσια αυτοκτονία του 77χρονου φαρμακοποιού έξω από το Κοινοβούλιο εξαιτίας των μέτρων λιτότητας προβλήθηκε εκτενώς από τα ξένα μέσα ενημέρωσης. 
Το πρακτορείο Ρόιτερ υπογράμμισε ότι πράξεις αυτοκτονίας υπήρξαν κατά το παρελθόν καταλύτες για λαϊκές διαμαρτυρίες και επισήμανε πως πολλοί συγκεντρωμένοι στο σημείο της αυτοκτονίας φώναζαν: «Αυτό δεν ήταν αυτοκτονία, ήταν φόνος που διαπράχθηκε από το κράτος». Το συμβάν συγκλόνισε την κοινή γνώμη, υπογράμμισε από την πλευρά του το Ασοσιέιτεντ Πρες, προσθέτοντας ότι μπήκε αμέσως στην πολιτική συζήτηση.
Στον ιστότοπο των «Νιου Γιορκ Τάιμς»
ο τίτλος του ρεπορτάζ ήταν «Ελληνας βάζει τέλος στην οικονομική απελπισία του με μια σφαίρα» και γινόταν εκτενής αναφορά στο σημείωμα που άφησε ο τραγικός αυτόχειρας
 Οι «Τάιμς» του Λονδίνου επικαλούνται τον αυτόπτη μάρτυρα που είπε ότι ο 77χρονος φώναξε «έτσι δεν θα αφήσω χρέη στα παιδιά μου», προτού αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι.
Υπογραμμίζουν επίσης ότι οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 40% τους πρώτους πέντε μήνες του 2011 σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ αναφέρονται και σε άλλα κρούσματα αυτοκτονιών εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων.
 Επίσης βρετανική «Ντέιλι Τέλεγκραφ» αναφέρει ότι «Ελληνας αυτοκτόνησε για τα μέτρα λιτότητας» και κάνει παραλληλισμούς με αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγους στη γειτονική Ιταλία.
ta nea .gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου