28.3.13

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Μπήκε η μπουλντόζα στο δρόμο Δροσιά-Άγιοι Απόστολοι

Μπήκαν, επιτέλους, οι μπουλντόζες για να κατασκευάσουν το δρόμο Δροσιά-Κουρτάκι-Βλάση-Άγιοι Απόστολοι, έργο που έχει ενταχτεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 3.600.000 ευρώ. 
Από αυτά τα χρήματα οι 300.000 είναι για αποζημιώσεις ιδιοκτητών, κτήματα των οποίων θα απαλλοτριωθούν για την επέκταση αριστερά και δεξιά του δρόμου.
Το μήκος του δρόμου που θα κατασκευαστεί είναι 7,073 χιλιόμετρα. 
Το πλάτος του δρόμου θα είναι έξι μέτρα με χωμάτινο έρεισμα αριστερά και δεξιά 0,75 μ. Προβλέπονται χωματουργικές εργασίες βελτίωσης με μικρές διαπλατύνσεις, κατασκευή σωληνωτών οχετών, εργασίες υπόβασης και βάσης οδοστρωσίας, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, ασφαλτικά, κατασκευή στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεις, σημάνσεις κ.λ.π. 
Ο χρόνος διάρκειας υλοποίησης του έργου έχει προσδιοριστεί στους 18 μήνες.  Την κατασκευή του έργου έχει αναλάβει η εταιρεία ΕΥΚΤΙΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.
Στη φωτογραφία βλέπουμε τον τέως Δήμαρχο Βουφράδας και νυν δημοτικό σύμβουλο δήμου Μεσσήνης Σπύρο Κοντοθανάση με τον τέως πρόεδρο της κοινότητας Βλάση Λεντούδη Γιάννη να αποθανατίζουν τη στιγμή που η πρώτη μπουλντόζα ξεκινά το έργο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου