29.3.13

Ηρακλειώτισσα έγινε.. άνδρας με βούλα δικαστηρίου!

Νεαρή Ηρακλειώτισσα έγινε άνδρας, και μάλιστα με τη βούλα του δικαστηρίου! 
Μετά από εγχείρηση αλλαγής φύλου ο 26χρονος άνδρας πλέον αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, αφού η ταυτότητα και η ληξιαρχική πράξη γέννησης έγραφαν τα στοιχεία τα οποία μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε. 
Τελικά η πρώτη απόφαση βεβαίωσης αλλαγής φύλου εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, προκαλώντας ανακούφιση και χαρά στον 26χρονο, αλλά και αλλάζοντας τα δεδομένα σε τοπικό επίπεδο, αφού είναι η πρώτη τέτοιου είδους απόφαση στο Ηράκλειο.

Ο ίδιος αντιμετώπιζε στην καθημερινότητά του προβλήματα που του δυσκόλευαν τη ζωή. 

Για παράδειγμα, έπρεπε να πάει σε δημόσια υπηρεσία και ενώ εμφανιζόταν ως άνδρας, στα χαρτιά που του ζητούσαν οι υπάλληλοι έγραφε ότι ήταν γυναίκα με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετείται. Οπως τονίζει ο ίδιος, στη ζωή του δεν ήταν όλα ρόδινα. 
Αρχικά η οικογένειά του δυσκολεύτηκε να αποδεχτεί την επιλογή του και πέρασε καιρός για να δει κατάματα την πραγματικότητα και να συνειδητοποιήσει ότι η ευτυχία για το παιδί της θα ερχόταν μόνο όταν πραγματοποιούσε την εγχείρηση αλλαγής φύλου: 
«Η οικογένεια και οι φίλοι μου με υποστήριξαν πολύ, και αυτό ήταν που μετρούσε για μένα» είπε ο ίδιος ο 26χρονος, ο οποίος έκανε τη δύσκολη επέμβαση πριν από μερικούς μήνες.
Espresso

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου