29.3.13

«Σχολικοί κήποι και καλές πρακτικές βιολογικής γεωργίας

Το ΚΠΕ Καστρίου, η ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου, η Σχολική Σύμβουλος Γ” Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αρκαδίας και το Δημοτικό Σχολείο Μελιγούς Αρκαδίας, την Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013, διοργανώνουν την Hμερίδα: Σχολικοί Κήποι και Καλές Πρακτικές Βιολογικής Γεωργίας.
Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Σχολείο Μελιγούς, στο Άστρος Αρκαδίας, και απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, συλλόγους, οργανισμούς και φορείς της τοπικής κοινωνίας. Στόχος της ημερίδας είναι να βοηθήσει τα μέλη της σχολικής κοινότητας – και όχι μόνο – να ακολουθήσουν μια αποτελεσματική διαδικασία με βάση τη βιολογική καλλιέργεια για να βελτιώσουν αισθητικά και λειτουργικά τον υπαίθριο σχολικό χώρο, ώστε αυτός να ανταποκρίνεται σε σύγχρονες απόψεις για το ρόλο της περιβαλλοντικής τους αγωγής και εκπαίδευσης, και να τον αξιοποιήσουν για τη στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Η μεθοδολογία που προτείνεται στηρίζεται σε συμμετοχικές διαδικασίες σχεδιασμού, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η σχολική κοινότητα, ώστε οι αλλαγές που θα προκύψουν να είναι βιώσιμες.


Η ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου συμμετέχει στην ημερίδα  με εισηγήσεις και εργαστήρια ,με τους εκπαιδευτικούς μέλη της Δ.Ε. του παραρτήματος Πελοποννήσου Πλακονούρη Σίση, Καραβά Λίλιαν, Στραβάκου Ελένη, Δημητρίου Δημήτρη και Χριστοπούλου Αφροδίτη μεταφέροντας την πλούσια εμπιρία της περιβαλλοντικής ομάδας και δράσης ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΚΗΠΟ, που συντονίζει από την αρχή της χρονιάς με 60 σχολεία , που έχουν δημιουργήσει κήπους στο χώρο τους.
Είναι η δεύτερη δράση στην περιφέρεια Πελοποννήσου, που αναφέρεται σε σχολικούς κήπου,  μετά από την αντίστοιχη στην Αργολίδα σε συνεργασία με το ΚΠΕ  της ν. Κίου.
Η Συμμετοχή είναι Ελεύθερη

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου