6.12.14

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Πάτρα μετά τις πορείες προς τιμήν του Γρηγορόπουλου

Εκδηλη είναι πλέον η ανησυχία για γενίκευση των επεισοδίων αργά το βράδυ και στην Αθήνα καθώς νωρίτερα καταγράφηκαν επεισόδια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με αφορμή τις κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών και κομμάτων. Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Πάτρας κατά τη διάρκεια πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Ειδικότερα, κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας πέταξαν προς από το δικαστικό μέγαρο βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην οδό Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τουλάχιστον επτά προσαγωγές.
Ομάδες αντεξουσιαστών παραμένουν έξω από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται σε ετοιμότητα στο κέντρο της Πάτρας.
Στο Αγρίνιο αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από διαδηλωτές που πέταξαν πέτρες με αποτέλεσμα να προκλήθούν ζημιές σε παρακείμενες καφετέριες..
Εν συνεχεία ξεκίνησε το κυνηγητό των αστυνομικών με νεαρούς που κινήθηκαν προς την οδό Παπαστράτου, όπου και σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν τρεις προσαγωγές. Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών, μιας και όπως κατήγγειλαν οι πρώτοι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν οι συμπλοκές...
Φωτογραφία αρχείου Για τον λόγο αυτό προς στην στιγμή επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία, ωστόσο τελικά αποφάσισαν να μεταβούν στην αστυνομική διεύθυνση Ακαρνανίας για να διαμαρτυρυθούν. Αυτή την ώρα τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει, ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμειες παραμένουν στο κέντρο του Αγρινίου.
Μικρής έκτασης και διάρκειας επεισόδια ξέσπασαν νωρίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του.
Μερίδα διαδηλωτών -οι περισσότεροι εξ αυτών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους- προκάλεσαν ζημιές σε τζαμαρίες καταστημάτων και σε κάμερες υποκαταστημάτων τραπεζών, αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων, ενώ πέταξαν πέτρες και μάρμαρα σε αστυνομικούς που απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.
Όλα αυτά συνέβησαν επί της οδού Τσιμισκή, στο τμήμα της από το ύψος της Αγίας Σοφίας έως την Πλατεία Αριστοτέλους, ενώ η ΕΛΑΣ εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό σε δρόμους του κέντρου.
Όπως έγινε γνωστό, πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές υπόπτων, η συμμετοχή των οποίων στα επεισόδια εξετάζεται.
Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε, ο κύριος όγκος της πορείας συνέχισε κανονικά. Λίγο αργότερα, πάντως, η πορεία διασπάστηκε σε δύο τμήματα, από τα οποία το ένα κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.
Όσοι πήραν μέρος στη μαζική πορεία συγκεντρώθηκαν από τις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυναν φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι αριστερών κομμάτων, φορέων και συλλογικοτήτων, όπως επίσης εκπρόσωποι κίνησης που πρόσκειται στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου