5.12.14

Ανοικτή Επιστολή - Για τις συνθήκες διαβίωσης τροφίμων του ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών

Προς: Τη Γενική Γραμματέα Πρόνοιας  κ.Έφη Μπέκου

Συνθήκες διαβίωσης τροφίμων του ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών

κ.Γραμματέα

Στην περιοχή των Φιλιατρών λειτουργεί ως Κέντρο Αποκατάστασης Ατόμων με αναπηρία, μία δομή που μετά από αρκετές διοικητικές αλλαγές, έφτασε να ανήκει διοικητικά από 1-1-2013 στην ευθύνη του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Το Νοσοκομείο Καλαμάτας πανθομολογουμένως λειτουργεί υποδειγματικά, με μία άξια Διοίκηση που πρωτοπορεί σε ιδέες για μείωση του κόστους λειτουργίας του Νοσοκομειακού Ιδρύματος και στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών.
Η περίπτωση όμως του ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών, λόγω πολλών παραμέτρων, όπως των αλλαγών στην διοικητική του δομή, τις γνωστές σε όλους γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, την υποστελέχωση και την αλλαγή της αρχικής του αποστολής δηλ.της λειτουργίας του ως Κέντρο Αποκατάστασης και ουχί ως Ασύλου Ανιάτων παθήσεων, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα λειτουργίας.
Το χθεσινό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού Σταθμού STAR, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι τρόφιμοι του ιδρύματος, ήταν μία γροθιά στο στομάχι της πολιτισμένης κοινωνίας.
Ανθρώπινες ψυχές αφημένες στην τύχη τους , κυρίως από τις οικογένειές τους, με ένα προσωπικό που πασχίζει να βοηθήσει και να ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες των βαρέων περιστατικών .
Είναι πανεύκολο να ζητούνται ανερυθρίαστα ευθύνες, αλλά το ζητούμενο δεν είναι πρωτίστως αυτό.
Επιβάλλεται να υπάρξει ευελιξία στη δημόσια διοίκηση, να εξυπηρετήσει τη λειτουργία  του και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων του ιδρύματος.
Οι ανάγκες είναι μεγάλες σε ένα ίδρυμα που οι τρόφιμοι, στερούνται των λογικών ενεργειών και οι εργαζόμενοι και η σημερινή διοίκηση προσπαθούν μέσα στο στενό δημοσιονομικό περιβάλλον ν΄ανταποκριθούν.
Σας ζητώ να ενσκήψετε αποφασιστικά στο πρόβλημα και να στηρίξετε τη διοίκηση του ιδρύματος στην προσπάθεια που καταβάλει για την καλυτέρευση των παρεχομένων υπηρεσιών και την εξυγίανση.
Η φυσική σας παρουσία στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών , θα ενίσχυε την πεποίθηση της τοπικής κοινωνίας πως η Πολιτεία δεν έχει εγκαταλείψει τις προνοιακές  δομές και πως μπορούμε ακόμη να ελπίζουμε για καλύτερες μέρες.
                                                              
 Μετά τιμής 
                                                           
 Αντωνία  Μπούζα 
                                                                        
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου