4.12.14

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΜΕ Λ. ΜΕΝΔΩΝΗ ΚΑΙ Ε.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΓΙΑ ΑΝΑΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΖΩΝΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑΛΟΒΑΣ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Πύλου Νέστορος, κ. Καφαντάρη Δημήτρη, της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λίνας Μενδώνη, καθώς και της Διευθύντριας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κας Ελένης Κουντούρη, με θέμα την δυνατότητα αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου Γιάλοβας, μαζί με τον βραχώδη όγκο Βόρεια της Σφακτηρίας και του υψώματος «Κούκουρας», Βόρεια του υψώματος του Προφήτη Ηλία στο Δήμο Πύλου Νέστορος.

 Σε συνέχεια σχετικής επιστολής του Δημάρχου Πύλου Νέστορος προς τις αρμόδιες Αρχαιολογικές Υπηρεσίες, ο κ. Καφαντάρης έθεσε θέμα για την δυνατότητα επανεξέτασης, της υφιστάμενης οριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου της ανωτέρω περιοχής, κάτι που μπορεί να εξετασθεί πριν την  θεσμοθέτηση Ζωνών Α’ και Β’ προστασίας.
 Επιπλέον συζητήθηκαν και περαιτέρω λεπτομέρειες, σχετικά με την επικείμενη θεσμοθέτηση Ζωνών Α’ και Β’ προστασίας του αρχαιολογικού χώρου.

Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος, με την δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα που αρμόζει στην περίπτωση, αντιμετωπίζει  το συγκεκριμένο θέμα με γνώμονα πάντα το μέγιστο όφελος των Δημοτών σε συνδυασμό με την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου, καθώς και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

 Ο κος Καφαντάρης δήλωσε τα εξής: « Αναδεικνύουμε το θέμα και διεκδικούμε την επίλυσή του για το κοινό καλό και το συμφέρον της περιοχής, χωρίς βεβιασμένες κινήσεις. Διαχειριζόμαστε το θέμα με σοβαρότητα, χωρίς άναρχες κραυγές, γιατί έτσι έχουμε μάθει πάντα να επιτυγχάνουμε τις θετικές εξελίξεις.    Επικεντρωνόμαστε  στις ανάγκες του ανθρώπου, στις ανάγκες των δημοτών.»

 Η κ. Μενδώνη και η κ. Κουντούρη διαβεβαίωσαν, ότι θα δουν το θέμα άμεσα δίνοντας έμφαση σε αρκετά σημεία. Μάλιστα, η Διευθύντρια Προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, δήλωσε ότι θα κατέβει ευχαρίστως στην περιοχή προκειμένου να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους από κοντά για τις εξελίξεις, καθώς επισήμανε ότι τα 2/3 της Χώρας μας είναι αρχαιολογικοί χώροι, γεγονός που δεν μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του τόπου, ούτε την εξέλιξη της ζωής των ντόπιων, διαβεβαιώνοντας ότι οι δραστηριότητες θα γίνονται κανονικά σε συνεννόηση πάντα με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Μενδώνη, δεσμεύτηκε ότι θα δει το θέμα, όπως κάνει πάντα με σοβαρότητα, ώστε να επιτευχθεί η θετική έκβαση του αιτήματος του Δήμου μας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου