4.1.15

ΑΝ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΕ ΤΑ PLAY-OFF

Γράφει:  ο Αντώνης. Α. Αντωνόπουλος
               Δημοσιογράφος-Real fm
               Pamesports.gr     

Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο.

Μετά την εορταστική  αλλά αδυσώπητη και άνιση μάχη με την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια, επιστρέψαμε στα καθ ημάς.
Στη βιτρίνα του επαγγελματικού μας πρωταθλήματος ,φτωχότατου από μεταγραφικής πλευράς, με ενδιαφέρουσες όμως αγωνιστικές πινελιές, ακόμη και πέρα ν της … «Αγίας» Τριάδας του Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, που δείχνουν διατεθειμένοι να …συμπορευτούν στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της «Σούπερ-λίγκ» .
Παρατηρώντας τον βαθμολογικό πίνακα της μεγάλης κατηγορίας διακρίνουμε να αποτυπώνεται και σε αριθμούς η αγωνιστική ισοδυναμία σχεδόν μια 11αδας ομάδων που κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την τύχη τους σε ένα καθώς φαίνεται συναρπαστικό και ενδιαφέροντα οσονούπω  δεύτερο γύρο .Και βεβαίως για να προσεγγίζουμε με ρεαλισμό τα πράγματα ,τουλάχιστον 6-7 ομάδες δείχνουν να έχουν τις αγωνιστικές δυνατότητες να παλέψουν για να μπουν στην διαδικασία των play-off.Από τον εντυπωσιακό Αστέρα Τρίπολης ,που άντεξε το βαρύ αγνωστικό του πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη ,να βρίσκεται 4ος με 8 νίκες,4 Ισοπαλίες και 3 ήττες, μέχρι και την 10η της βαθμολογίας Καλλονή ,με 5 νίκες ,3 Ισοπαλίες και 4 ήττες. Ανάμεσα τους; Η Βέροια με 7 νίκες,4 ισοπαλίες,4 ήττες ,η Σκόντα Ξάνθη ,εντυπωσιακή φέτος με 7 νίκες,4 Ισοπαλίες και 5 ήττες. Ο ΠΑΣ Γιάννενα με 6 νίκες ,5 Ισοπαλίες και 4 ήττες, ο Ατρόμητος με 6 νίκες,5 Ισοπαλίες και 4 ήττες. Ιδιαίτερη αναφορά στον Παναιτωλικό του Μάκη Χάβου ,ειδικά μετά το διπλό με 3-1 μέσα στη Βέροια ,με 5 νίκες ,6 ισοπαλίες ,3 ήττες και πανίσχυρη έδρα, και η Καλλονή με 5 νίκες ,6 Ισοπαλίες και 4 ήττες. Και μη βιαστεί κανείς να βγάλει δύσπιστα συμπεράσματα. Ο Αστέρας στους 28ν βαθμούς, η Βέροια στους 25 ,η Ξάνθη στους 24,ο Ατρόμητος στους 23 και Παναιτωλικόs με Καλλονή στους 21 βαθμούς. Βράζουν αρκετοί στο ίδιο τσουκάλι.
Σε ότι έχει να κάνει με την κορυφή  εκτιμώ ότι αυτός ο ΠΑΟΚ με τις αγωνιστικές του μεταπτώσεις δεν θα μπορέσει για πολύ να αντέξει τον …αέρα της κορυφής. Επιπλέον όπως βλέπουμε ο Παναθηναϊκός δείχνει περισσότερο …ορεξάτος και απειλητικός μέσα στο γήπεδο από τον «Δικέφαλο του Βορρά» που μετά την εκκωφαντική νίκη του στο «Καραϊσκάκης» προβλημάτισε ακόμη και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.
Από εκεί και πέρα το πακέτο των ομάδων που σημειώνω ,επιφυλάσσει έναν αναλογικά πάντα αν μη τι άλλο με ενδιαφέρον Β΄ γύρο στο φετινό πρωτάθλημα της «Σούπερ-λίγκ» ,και σίγουρα αν αντέξουν φλερτάρουν αρκετές με τα play-off. Από την 11η θέση της Κέρκυρας και κάτω η ρευστότητα είναι δεδομένη και μετά το ΣΚΑΝΔΑΛΟ της Νίκης Βόλου που μόνο στην ποδοσφαιρική μπανανία της Ελλάδας μπορεί να συμβαίνει, δυο στις τρεις ομάδες της Κρήτης κινδυνεύουν δικαίως με βάση αυτά που  έδειξαν ενώ Λεβαδειακός και Πανθρακικός και Πανιώνιος δείχνουν αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου