9.9.15

Όταν η γυναίκα φλερτάρει: Τα 7 σοβαρά λάθη που κάνει

Η επιβίωση των γυναικών στη σύγχρονη ανδροκρατούμενη κοινωνία, απαιτεί ενισχυμένη επίδειξη δύναμης, πολλή και καθημερινή προσπάθεια, ενώ δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο πολλές γυναίκες να χάνονται στους ρόλους που καλούνται να παίξουν στη δουλειά και το σπίτι τους ακόμα, ώστε να ξεχνούν τον βασικότερο και πιο απλό ρόλο από όλους: το να είναι γυναίκες.
Η πρωταρχική φύση της γυναίκας, που αφορά στο θηλυκό της κομμάτι εύκολα παραμελείται, την ίδια στιγμή που η ανάγκη της και η επιθυμία της να γοητεύσει το άλλο φύλο, παραμένει, επιμένει και –εν αντιθέσει- δεν παραμελείται καθόλου εύκολα.
Συνεπώς και κατ’ επέκταση αυτής της αναντιστοιχίας φύσης και καθημερινότητας, δεν κάνουν μόνο οι άντρες λάθη, όσον αφορά στην προσέγγισή τους απέναντι στις γυναίκες, αλλά και οι γυναίκες.
Διαβάστε τα 7 συνηθέστερα (γιατί δεν είναι μόνο αυτά) λάθη που κάνουν  οι γυναίκες στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν και γοητεύσουν το αντίθετο φύλο και αν τα κάνετε κι εσείς, ελαττώστε τα άμεσα:
1. Υπερβολές στο μακιγιάζ
Όσο περισσότερο μακιγιάζ βάζετε, τόσο περισσότερο κρύβετε την ομορφιά σας, παρά την αναδεικνύετε και ένα από τα συνηθέστερα και μεγαλύτερα λάθη των γυναικών είναι το υπερβολικό make-up, οι βαριές σκιές και τα γυαλιστερά gloss των χειλιών. Δεν χρειάζεται και δεν χρειάζεστε τόσο μακιγιάζ, γιατί μπορεί εσείς να είστε ανασφαλείς με την εικόνα σας, αλλά εκείνος δεν είναι χαζός να γοητευτεί από μια «κούκλα βιτρίνας».
 
2. Στήνουν στα ραντεβού
Στην παγίδα αυτού του στερεοτύπου πέφτουν πολλές γυναίκες, καθώς έχουν τη λανθασμένη αντίληψη πως όσο περισσότερο περιμένει εκείνος στο ραντεβού, τόσο περισσότερο μεγαλώνει και η επιθυμία του για εκείνες. Όπως όλα τα στερεότυπα, έτσι και αυτή η τακτική στηρίζεται σε μια –τελείω-ς λάθος αντίληψη των σχέσεων και των συμπεριφορών, καθώς η συνέπεια στο ραντεβού, δείχνει πόσο τον εκτιμάτε, εκείνον και το χρόνο του και νιώθετε άνετα με τον εαυτό σας να τον εντυπωσιάσετε με την προσωπικότητα και όχι τα τερτίπια σας.
3. Μένουν νηστικές
Μια από τις συνήθειες που εύκολα μπορούν να καταλήξουν σε ψυχολογική διαταρραχή είναι όταν οι γυναίκες προτιμούν να μείνουν ώρες νηστικές, από το να φάνε κάτι μπροστά στον καλό τους, αρνούμενες να του δείξουν το -απόλυτα φυσιολογικό- ανθρώπινό τους πρόσωπο. Δεν είναι πια κρυφό πως στους άντρες αρέσουν οι καμπύλες και ένας άντρας που σας κρίνει αποκλειστικά για την εικόνα σας δεν αξίζει να χάσετε ούτε μισό γεύμα για χάρη του.
 
4. Φοράνε ... λίγα ρούχα
Η εντύπωση πως όσο λιγότερα ρούχα και όσο περισσότερο δέρμα δείχνετε, τόσο περισσότερους άντρες θα ρίξετε, δεν είναι ομολογουμένως λάθος. Αλλά πριν προβείτε σε τέτοιες τακτικές, αναλογιστείτε αν το είδος του άντρα που θα γοητευτεί από το βαθύ σας ντεκολτέ και το μικροσκοπικό σας μίνι, είναι ο άντρας που εν τέλει επιθυμείτε για τον εαυτό σας και φανταζόσαστε τον εαυτό σας μαζί του.
Τότε θα διαπιστώσετε πως δεν χρειάζονται τα αποκαλυπτικά ρούχα για να ρίξετε τον άντρα που θέλετε και που θα σας κάνει να του αποκαλύψετε την καρδιά σας, χωρίς να του έχετε αποκαλύψει όλα τα σωματικά σας προσόντα πρώτα.
5. Προσποιούνται έναν άλλο εαυτό
Σε κανέναν δεν αρέσει κάποιος που προσποιείται κάποιον άλλο και προσπαθεί να πλασάρει μια εικόνα που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Η αυθεντικότητα και η αλήθεια εκτιμώνται, ακόμα περισσότερο αν αναλογιστείτε για πόσο χρονικό διάστημα θα υποκρίνεστε κάτι το οποίο δεν είστε, πριν σας καταλάβει ο άλλος, γιατί αργά ή γρήγορα θα σας πάρει χαμπάρι.
Το θέμα είναι άλλωστε να αγαπηθείτε για αυτό που πραγματικά είστε, γιατί αυτό είναι το μόνο που σίγουρα κάνετε καλύτερα από όλα.
 
6. Ρίχνουν τον «πήχη» λόγω βιολογικού ρολογιού
Ακόμα ένα συχνό λάθος που κάνουν οι γυναίκες είναι που καταβάλλονται από το άγχος, όσον αφορά στην ηλικία τους, τα όρια τεκνοποίησής τους και το να μη μείνουν στο «ράφι». Αυτές είναι οι σκέψεις που τις οδηγούν στο να συμβιβάζουν τα συναισθήματά τους, με κάποιον άντρα που δεν στην πραγματικότητα γνωρίζουν πως δεν θα αγαπήσουν ποτέ.
Η απόγνωση μιας γυναίκας είναι αποτέλεσμα των κοινωνικών στερεοτύπων και πιέσεων, γι’ αυτό μην αφήνετε τίποτα και κανέναν να επηρρεάζει κάτι που αφορά αποκλειστικά και μόνο εσάς και τη δική σας καρδιά και ευτυχία.
7. Σκέφτονται αρνητικά
Η χαμηλή αυτοπεποίθηση, η συστολή και οι αναποδιές στον ερωτικό τομέα, φέρνουν και αρνητικές σκέψεις που το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Εάν ανήκετε στον κατηγορία των συνεσταλμένων γυναικών και νιώθετε συχνά ανασφάλεια για την εικόνα σας και αμφιβολίες για την αγάπη που σας αξίζει θα πρέπει να αλλάξετε τρόπο σκέψης και του πως βλέπετε την αγάπη.
Μπορεί η θετική σκέψη να μη φέρει κατευθείαν τον άντρα στην πόρτα σας, αλλά σίγουρα θα σας κάνει πιο όμορφη και αυτό είναι που θα φέρει, όχι έναν, αλλά πολλούς άντρες στην πόρτα σας. Αν δεν βλέπετε εσείς πρώτα τον εαυτό σας όμορφο, δεν επιτρέπετε σε κανέναν να δει την ομορφιά σας, που είναι σίγουρα εκεί.
  clickatlife.gr,

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου