9.9.15

Μην ξαναζεστάνετε αυτά τα τρόφιμα για να μην αρρωστήσετε

Ο φούρνος μικροκυμάτων έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια τη θέση του στις περισσότερες κουζίνες, με τους περισσότερους να ξαναζεσταίνουν περισσεύματα φαγητού.
Υπάρχουν όμως τρόφιμα που θα μπορούσαν όμως να προσθέσουν και την τροφική δηλητηρίαση στο "μενού".

Το μυστικό για να βεβαιωθείτε ότι θα φάτε με ασφάλεια βρίσκεται στο μαγείρεμα, την καθαριότητα, την ψύξη και τη διασταυρούμενη μόλυνση ή αποφυγή της.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα τρόφιμα να μαγειρευτούν επιμελώς και ιδιαίτερα το κρέας προκειμένου να σκοτωθούν όλα τα επιβλαβή βακτήρια που μπορεί να περιέχει.

Όταν όμως πρόκειται για ξαναζεσταμένο φαγητό, θα πρέπει να προσέχετε να μην το ξαναζεσταίνετε πάνω από μια φορά.

Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε να ξαναζεσταίνετε:
  • Σέλινο
  • Αυγά
  • Σπανάκι
  • Μανιτάρια
  • Πατάτες
  • Κοτόπουλο
  • Παντζάρια
  • Ρύζι

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου