12.9.15

Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο...

Υπερβατικό  με πινελιές αυτοσαρκασμού το διαφημιστικό  αλλά η τραγική πραγματικότητα δύσκολα εξωραΐζεται.
 
Για το προεκλογικό σποτάκι «πάμε νομισματοκοπείο» ο λόγος με το οποίο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας επιχειρεί να διασκεδάσει την απίστευτη πρόσφατη πρότασή του - την είχε κάνει  με κάθε σοβαρότητα στα μέσα Ιουλίου: Nα προχωρήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε ριφιφί στο Νομισματοκοπείο του Χολαργού, να κλέψει τα χρηματοδοτικά αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος - καμιά 25αριά δισεκατομμύρια ευρώ - έτσι ώστε να παρακάμψει την επιβολή των capital controls  από την EKT,  να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και να χρηματοδοτήσει την επιστροφή της χώρας στη δραχμή!
Ο κ. Λαφαζάνης μάλιστα επιχειρώντας να πάρει αποστάσεις από την ανοησία του Νομισματοκοπείου λέει στο σποτάκι :
«Μην ακούτε τις κραυγές τους. Έχουμε αντιμνημονιακή λύση».
Οι κραυγές  αφορούν -προφανώς- κάποιους σαν εμάς  που εδώ και χρόνια προειδοποιούσαμε ( και τον κ.Τσίπρα ) ότι ο κ.Λαφαζάνης και οι  δραχμιστές της Αριστερής Πλατφόρμας, με τους οποίους πλέον ένωσε τις δυνάμεις της και η "αυτοκράτειρα" η Ζωή Κωσταντοπούλου, δεν μπορούν να αποτελούν τον βασικό πυρήνα ενός κόμματος εξουσίας - όπως ο ΣΥΡΙΖΑ .
Και ασκούσαμε έντονη κριτική  για φράσεις του κ. Λαφαζάνη όπως "το ευρώ δεν είναι φετίχ" που επαναλάμβανε συχνά -πυκνά ο κ.Τσίπρας αλλά και για την "αντιμνημονιακή λύση"  με την οποία φούσκωνε η Κουμουνδούρου τα μυαλά των μουτζαχεντίν στελεχών και  οπαδών της υποσχόμενη  παραδείσους με παρθένες και πιλάφια ,σκισμένα μνημόνια, χαρισμένα χρέη, μικρότερους φόρους και μεγαλύτερους μισθούς και συντάξεις.
Τώρα πλέον ο κ. Λαφαζάνης πέταξε τον "φερετζέ" της Αριστερής Πλατφόρμας και μιλάει ανοιχτά για τον εναλλακτικό δρόμο  της δραχμής υποστηρίζοντας μάλιστα - τον ακούσατε στον debate- ότι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα όχι μόνο δεν θα είναι καταστροφή αλλά θα βοηθήσει κιόλας την οικονομία ενισχύοντας τις εξαγωγές και την ανάπτυξη ενώ θα σώσει τους πολίτες από τις περικοπές του τρίτου μνημονίου.
Αυτό που αποκρύπτει ο κ.Λαφαζάνης είναι ότι η επιστροφή στη δραχμή ισοδυναμεί με μαύρη φτώχεια για τη χώρα και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού: θα πολλαπλασιάσει το χρέος της Ελλάδας το οποίο θα παραμείνει σε ευρώ και  θα κάνει τους φτωχούς φτωχότερους αφού η αγοραστική δύναμη του νέου νομίσματος  θα είναι για χρόνια ασήμαντη ,εκτοξέυοντας στα ύψη τις τιμές  για τα εισαγόμενα προϊόντα όπως φάρμακα, καύσιμα, ανταλλακτικά, μηχανήματα .
Παράλληλα, όμως, η επιστροφή στη δραχμή θα είναι το δώρο Λαφαζάνη στους πλούσιους Έλληνες και τους ... ολιγάρχες που έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό (σε ευρώ ή άλλο ισχυρό νόμισμα) και θα μπορούν πλέον να αγοράσουν τον πλούτο και τα φιλέτα της χώρας μπίρ παρά.  
Σημειώνεται ότι ο  κ.Λαφαζάνης παρασυρμένος από τις αντιευρωπαϊκές εμμονές του και τις φιλοσοβιετικές καταβολές του  ήταν εκείνος που ως υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης έκανε ρεβεράντζες στους Ρώσους  κι είχε πιστέψει ότι η Μόσχα θα μας έδινε προκαταβολή 5 δισ ευρώ για τον ανύπαρκτο τουρκικό αγωγό φυσικού αερίου για τον οποίο ,μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έφτασε να υπογράψει μνημόνιο ενεργειακής συνεργασίας με τον κ. Πούτιν !
 Ήταν επίσης εκείνος που είχε ταχθεί υπέρ της αναζήτησης εναλλακτικής χρηματοδότησης της χώρας όχι πλέον από την ΕΕ αλλά από την Αναπτυξιακή Τράπεζα των  BRICKS (Βραζιλία, Ρωσία, Κίνα, Ινδία ,Νότια Αφρική) η οποία, όμως, όχι μόνο δεν ενδιαφερόταν να δώσει αλλά ενδιαφερόταν να πάρει - ζητούσε μάλιστα προκαταβολή 5 δισ ευρώ για να μετάσχει η Ελλάδα στις αναπτυξιακές της πρωτοβουλίες !
Εκείνος που είχε δηλώσει με τη σιγουριά ενός  κομουνιστή ότι η νεοφιλελεύθερη Γερμανία δεν μπορεί να εκβιάζει τη χώρα μας για την υπογραφή μνημονίων διότι " η Ελλάδα έχει εναλλακτικές λύσεις σε αντίθεση με την ΕΕ η οποία σε περίπτωση GREXIT θα υποστεί θανάσιμο πλήγμα!"
Δυστυχώς η πραγματικότητα απέχει από την ιδεολογία: καμιά χώρα εκτός Ευρωζώνης δεν ενδιαφέρθηκε σε όλη αυτή την περίοδο της κρίσης να στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα και όπως αποδείχτηκε το GRΕΧΙΤ θα ήταν θανάσιμο πλήγμα για τους Έλληνες πολίτες κι όχι για τον συντηρητικό ευρωπαϊκό βορρά.
 
Ν.Παπαδόπουλος-ΤΟ ΒΗΜΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου