9.9.15

Πώς θα είναι οι τηλεοράσεις του μέλλοντος;

Πώς θα είναι οι τηλεοράσεις του μέλλοντος; (ΦΩΤΟ)Οι τηλεοράσεις θα γίνουν πιο φωτεινές, θα έχουν καλύτερα χρώματα και η εικόνα θα φαίνεται πιο ρεαλιστική, σύμφωνα με τα στελέχη της Samsung και της LG, τους γίγαντες της Νότιας Κορέας που παρουσίασαν την προηγούμενη εβδομάδα, τα προϊόντα που ελπίζουν ότι θα γίνουν ανάρπαστα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Για τους περισσότερους κατασκευαστές, οι τηλεοράσεις 4K - ή υπερ-υψηλής ευκρίνειας (UHD) - είναι μια πρόκληση. Η LG και η Samsung, τα επόμενα χρόνια θα προβούν στη διάδοση του περιεχομένου του λεγόμενου υψηλού δυναμικού εύρους (HDR) και θα «πολεμήσουν» για το ποια θα έχει τον ηγετικό ρόλο στην αγορά.
The LG 65EF9500 in all its pancake-flat glory.
Η εικόνα στη HDR κάνει ουσιαστικά την αντίθεση ανάμεσα στο φως και στα σκούρα χρώματα ακόμα πιο σημαντική, όπως και τα λευκά σημεία ακόμα πιο λαμπερά. Ο σκοπός είναι να κάνει την εικόνα στην οθόνη να φαίνεται πιο ρεαλιστική.
Η LG παρουσίασε την αποκαλούμενη «πρώτη στον κόσμο» HDR 4K OLED τηλεόραση. Η OLED είναι μια τεχνολογία απεικόνισης που ελέγχει πώς το φως εκπέμπεται από την τηλεόραση για να παραχθεί η εικόνα και είναι διαφορετική από τις οθόνες LCD.
http://4k.com/wp-content/uploads/2014/05/samsung-4k-oled-tv.jpg
Ταυτόχρονα, η Samsung ανακοίνωσε την Πέμπτη το «SUHD» brand τηλεοράσης που θα υποστηρίζει HDR περιεχόμενο. Έτσι, η Samsung παρουσίασε ένα UHD Blu Ray player. Οι ταινίες και τα προγράμματα σε Blu Ray είναι σε θέση να παρέχουν εξαιρετικά υψηλή ποιότητα.

Αλλά πόσο πιθανό είναι να πληρώσει κάποιος για μια νέα τηλεόραση όταν η αγορά για το περιεχόμενο HDR μόλις ξεκίνησε; Αυτό θα είναι ένα από τα μεγάλα ερωτήματα για τους καταναλωτές, δεδομένου ότι η τεχνολογία εξελίσσεται τόσο γρήγορα.
Αλλά η LG και η Samsung δήλωσαν ότι οι τηλεοράσεις τους είναι «εγγύηση για το μέλλον» και οι καταναλωτές δεν θα χρειαστεί να αγοράσουν ένα νέο προϊόν στα επόμενα ένα-δύο χρόνια.
http://images.huffingtonpost.com/2015-04-14-1429046223-2775922-15414LGOLED.jpg
newmoney.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου