12.9.15

«Πρεμιέρα» σε ιδιωτικά σχολεία για τους γιους του Αλ. Τσίπρα και της Περιστέρας Μπαζιάνα

Μεγάλη δημοσιότητα έλαβε η πρώτη μέρα στο σχολείο για τον μεγάλο γιο του Αλέξη Τσίπρα, Φοίβο-Παύλο που πάει πλέον στο νηπιαγωγείο, καθώς οι γονείς του επέλεξαν να τον στείλουν σε ένα από τα παλαιότερα και ακριβότερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας.

Τον πρωτότοκο γιο της οικογένειας Τσίπρα συνόδευσε η μητέρα του, Περιστέρα Μπαζιάνα, στο ιστορικό ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Σχολής Χιλλ, στην περιοχή της Πλάκας,ενώ διακριτική ήταν η αστυνομική παρουσία σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Η επιλογή ενός ιδιωτικού σχολείου ωστόσο, πέραν της μεγάλης δημοσιογραφικής κάλυψης που έλαβε, προκάλεσε ωστόσο και πλήθος αντιδράσεων χιλιάδων πολιτών στα social media, στην πλειοψηφία του ειρωνικών για τον πρώην πρωθυπουργό.
Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι η χθεσινή πρεμιέρα των σχολείων συνοδεύτηκε από δεκάδες προβλήματα, μεγαλύτερο των οποίων τα 6.000 κενά εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ως γνωστόν, η Σχολή Χιλλ είναι ένα από τα κορυφαία σχολεία στη χώρα από το προνήπιο έως και το δημοτικό με δίδακτρα της τάξεως των 7.000 ευρώ το χρόνο. Πρόκειται άλλωστε για το παλαιότερο σχολείο που λειτουργεί χωρίς διακοπή στην Ελλάδα από το 1831.
Στην περιοχή της Πλάκας πάει σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό και ο μικρότερος γιος της οικογένειας, Ορφέας-Ερνέστο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου