7.9.15

Ανανεωμένος, ταχύτερος Chrome από τη Google

Νέα, ταχύτερη έκδοση του Chrome, η οποία ενσωματώνει σειρά αλλαγών, κυκλοφόρησε η Google.
Όπως αναφέρεται σε σχετική δημοσίευση στο επίσημο blog της εταιρείας, η νέα έκδοση ενσωματώνει πολλές βελτιώσεις, με στόχο το «οικονομικότερο» (από άποψης μνήμης και κατανάλωσης ενέργειας) browsing- γρηγορότερο φόρτωμα σελίδων, ομαλότερο scrolling, λιγότερη μνήμη, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας.
O Chrome παρείχε εδώ και καιρό την επιλογή «continue where you left off», επαναφέροντας τα tabs κατά την επανεκκίνησή του.
Πλέον ο browser είναι πιο «έξυπνος» όσον αφορά σε αυτή τη λειτουργία, καθώς τα tabs επαναφέρονται από τα πιο viewed στα λιγότερο viewed, έτσι ώστε τα σημαντικότερα εξ αυτών να επανέρχονται πιο γρήγορα. Ακόμη, ο Chrome πλέον αντιλαμβάνεται πότε οι πόροι του συστήματος είναι χαμηλοί, και σταματά την ανάκτηση των υπόλοιπων tabs για να εξοικονομήσει μνήμη. Ωστόσο, πάντα υπάρχει η επιλογή επαναφοράς εάν ο χρήστης θέλει να τα δει αργότερα.
Ακόμη παρουσιάστηκε άλλη μια τεχνική εξοικονόμησης μνήμης, με τον browser να αντιλαμβάνεται εάν μια ιστοσελίδα δεν είναι απασχολημένη με κάποια άλλη εργασία, και να χρησιμοποιεί αυτόν τον ελεύθερο χρόνο για την εκκαθάριση παλιάς, αχρησιμοποίητης μνήμης. Πρακτικά, αναφέρεται σε σχετικό blogpost, αυτό σημαίνει ότι η χρήση μνήμης σε ιστοσελίδες μειώθηκε κατά μέσο όρο 10%, με επιπλέον πλεονεκτήματα σε πολύπλοκες web εφαρμογές- με το Gmail, για παράδειγμα, είναι δυνατή η απελευθέρωση σχεδόν του 1/4 της μνήμης που χρησιμοποιείται από το tab.
Όσον αφορά στις επιπλέον αλλαγές, αφορούν στη βελτίωση των επιδόσεων στην κατανάλωση ενέργειας. Ένα νέο setting (είχε εμφανιστεί τον Ιούνιο) κάνει auto-pause σε υλικό Flash που δεν έχει κεντρικό χαρακτήρα σε μια σελίδα- με όφελος μέχρι και 15% όσον αφορά στην κατανάλωση ενέργειας από αυτή τη νέα ρύθμιση (ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα). Η ενεργοποίηση αυτής της επιλογής ως default για όλους τους χρήστες αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ακόμη, η τελευταία έκδοση περιλαμβάνει όλα τα πρόσφατα performance updates, με τη Google να υπογραμμίζει ότι έρχονται πολύ περισσότερα στις επόμενες εκδόσεις του browser.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου