26.11.15

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Τιμητική εκδήλωση για τον Απόστολο Ταμπάκη που δώρισε 300 laptop σε Δημοτικά Σχολεία

Για την προσφορά 300 ηλεκτρονικών υπολογιστών τύπου laptop, στα Δημοτικά Σχολεία 2ο και 5ο  Καλαμάτας, καθώς και σε εκείνα του Ασπροχώματος και του Πλατέος, η εκπαιδευτική κοινότητα τίμησε, σήμερα Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, το γιατρό Απόστολο Ταμπάκη, ο οποίος σταδιοδρόμησε στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο γιατρός δέχθηκε συγκινημένος την τιμή στο πρόσωπό του, τονίζοντας πως ήθελε κάτι να προσφέρει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, ώστε τα παιδιά να θυμούνται ότι μυήθηκαν στην Πληροφορική στο Δημοτικό Σχολείο, γεγονός που κατέστη εφικτό με τη δωρεά του.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, του οποίου απόφοιτος υπήρξε πριν πολλές δεκαετίες ο δωρητής και σ’ αυτήν εκπροσώπησε το Δήμαρχο ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ηλίας Γυφτέας, ο οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε τον κ. Ταμπάκη.
Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρεται σε βιογραφικό σημείωμα που ανεγνώσθη στην εκδήλωση, ο Απόστολος Ταμπάκης γεννήθηκε στο Ασπρόχωμα από γονείς αγρότες. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο στην Καλαμάτα και στη συνέχεια εισήχθη στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή.
Το 1953 υπηρέτησε ως γιατρός στο Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας.
Στη συνέχεια μετέβη στις Η.Π.Α., όπου πήρε την ειδικότητα του χειρουργού ορθοπαιδικού.
Από τη δεκαετία του ’70 υπήρξε ενεργό μέλος της Ομογενειακής Οργάνωσης Ελλήνων Γιατρών της Νέας Υόρκης (Μedical Society), της οποίας χρημάτισε πρόεδρος τη διετία 1978-80.
Διαπνεόμενος από αισθήματα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης και θεωρώντας ότι η ποιότητα στη ζωή του ανθρώπου εξαρτάται από την Παιδεία, δώρισε στα σχολεία 2ο, 5ο, Ασπροχώματος και Πλατέος 300 μαθητικούς φορητούς υπολογιστές.
Επίσης, το καλοκαίρι του 2015 δώρισε στο Ελληνικό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια Νέας Υόρκης ένα επαγγελματικό κτήριο 10 γραφείων, αξίας 700.000 δολαρίων, προκειμένου το Σχολείο να έχει εισοδήματα.
Με τους υπολογιστές που δώρισε ο κ. Ταμπάκης, οι μαθητές αποκτούν τις βασικές δεξιότητες στο χώρο της Πληροφορικής, όπως επεξεργασία κειμένου, χρήση διαδικτύου, χρήση δημιουργικών εργαλείων όπως ζωγραφική και animation, καθώς και ενασχόληση με δραστηριότητες στην «Ώρα του Κώδικα», δεδομένου ότι ο δωρητής εκτιμά πως το μέλλον βρίσκεται στις νέες τεχνολογίες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου