26.11.15

ΤΡΙΚΑΛΑ - Εκτός πορείας το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό


Εκτός πορείας το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό

Εκτός πορείας βρέθηκε το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό που κυκλοφορεί στα Τρίκαλα στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που εγκαινιάστηκε στις 10 του τρέχοντος μήνα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει σύγκρουση ή τραυματίας.
  «Το όχημα δεν συγκρούστηκε με κανένα αντικείμενο, δεν ήλθε σε επαφή με κανέναν πολίτη, δεν χτύπησε πουθενά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Τρικκαίων. «Στη διάρκεια του συμβάντος - που διήρκησε ελάχιστα δευτερόλεπτα - υπήρχε χειριστής στο όχημα, κατάλληλα εκπαιδευμένος για να το ακινητοποιεί σε περίπτωση απώλειας ελέγχου. Αυτός ο χειριστής βρίσκεται στο όχημα καθημερινώς, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και σε κάθε δρομολόγιο (…) Μόλις αυτό παρέκλινε της πορείας του για ελάχιστα εκατοστά, το όχημα ακινητοποιήθηκε με βάση τον προγραμματισμό του και τα συστήματα ασφαλείας».
Στην ίδια ανακοίνωση, ο Δήμος Τρικκαίων και όλοι οι συντελεστές της κοινοπραξίας του προγράμματος CityMobil2, διαβεβαιώνουν πως, συνεχίζονται να λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από τον νόμο, και τα οποία απαιτούνται προκειμένου να συνεχιστεί - όπως συνέβαινε μέχρι τώρα - η απρόσκοπτη και συνεχής λειτουργία του Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό.
«Το παγκόσμιας εμβέλειας αυτό πιλοτικό πρόγραμμα αποτελεί το επόμενο βήμα της τεχνολογίας, και είναι αυτονόητο ότι λόγω της φύσης του, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Για τον λόγο αυτόν εξάλλου, οι αρμόδιοι μηχανικοί ήδη εξετάζουν σε βάθος τα αίτια της ελάχιστης αυτής απόκλισης από την πορεία του οχήματος. Οι δε απαραίτητες δοκιμές συνεχίζονται και στη διάρκεια της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής στη χώρα, στον 5ο Μύλο των Ξωτικών, καθώς από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 τα Τρίκαλα υποδέχονται με χαμόγελο τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό» αναφέρει στη ανακοίνωσή του ο δήμος Τρικκαίων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου