26.11.15

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης - Άμεση καταβολή των επιδοτήσεων, εδώ και τώρα!!!

 ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ

 Ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Μεσσήνης καταγγέλλει, ότι ενώ έχουν καταγραφεί ζημιές σε σύκα και ελιές (επιτραπέζιες και κορωνέικη)  από τον Σεπτέμβρη του 2015, ο ΕΛΓΑ καθυστερεί την καταβολή της έστω και κουτσουρεμένης αυτής αποζημίωσης που δικαιούμαστε.
Επίσης γενικά ο ΕΛΓΑ καθυστερεί στην καταγραφή των ζημιών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην αποτυπώνεται το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής της παραγωγής μας. Αυτό γίνεται με όλες τις καλλιέργειες, είτε πρόκειται για δενδρώδεις καλλιέργειες, είτε για πατάτες.
Όπως άμεσα ανταποκρινόμαστε και ακριβοπληρώνουμε τις εισφορές μας στον ΕΛΓΑ, απαιτούμε άμεσα να ανταποκρίνεται και ο ΕΛΓΑ στις υποχρεώσεις του.
Απαιτούμε :
·         Τώρα να καταβληθούν όλες οι αποζημιώσεις που χρωστάει ο ΕΛΓΑ
·         Με ευθύνη του κράτους άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση στο 100% της πραγματικής ζημιάς για όλους τους αγρότες.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΝΙΑΙΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που καθυστερεί την καταβολή των επιδοτήσεων, ιδιαίτερα στους καλλιεργητές ελαιολάδου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν οι παραγωγοί να καλύψουν τα αυξημένα έξοδα της παραγωγής τους (είτε αυτά που έχουν κάνει κατά την προετοιμασία, είτε τα τρέχοντα από αφορούν την συγκομιδή). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι ευάλωτοι στις πιέσεις των μεγαλέμπορων, να αναγκάζονται οι παραγωγοί να πουλάνε το λάδι σε πολύ χαμηλή τιμή και η τιμή του λαδιού να πέφτει συνεχόμενα.
Αυτή η ενέργεια από μεριά της κυβέρνησης είναι ουσιαστική βοήθεια στους μεγαλέμπορους λαδέμπορες με σκοπό να ρίξουν την τιμή του λαδιού.
Απαιτούμε:
·           Την άμεση καταβολή των επιδοτήσεων, εδώ και τώρα!!!

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης

Μεσσήνη 26 Νοέμβρη 2015           

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου