26.11.15

ΨΩΜΙ ΚΑΙ ...ΑΛΑΤΙ !!! Περασμένα ξεχασμένα;

Αυτή και αν είναι κωλοτούμπα.
 
Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Από τον Μάρτιο του 2014 - όταν ο Αλ. Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά του τότε υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, τον οποίο χαρακτήρισε «κύριο εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής οικονομίας» - πολλά άλλαξαν. 
Να σημειώσω ότι οι σχέσεις του κεντρικού τραπεζίτη με την κυβέρνηση ήταν σχεδόν ανύπαρκτες ως την υπογραφή της συμφωνίας του καλοκαιριού αλλά και την αλλαγή στο υπουργείο Οικονομικών, με τον Ευκλ. Τσακαλώτο να έχει αγαστή συνεργασία με τον «φίλο από τα παλιά» Ι. Στουρνάρα. Οι πάγοι ωστόσο με το Μαξίμου έλιωσαν οριστικά όταν την πύλη της ΤτΕ πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη
Η ατμόσφαιρα στο γεύμα (είχε προηγηθεί περιήγηση στην τράπεζα από τον κ. Στουρνάρα στον Πρωθυπουργό) ήταν ιδιαίτερα θερμή και αντηλλάγησαν απόψεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την «επόμενη ημέρα» στην οικονομία. Μου λένε μάλιστα ότι οι και τρεις  εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πορεία της οικονομίας αλλά και για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος.

Η οργή της Ζωής

Ελα όμως που το γεύμα του Πρωθυπουργού με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ενόχλησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία, να θυμίσω, το τελευταίο διάστημα της θητείας της στην προεδρία της Βουλής καταδίωκε τον κ. Στουρνάρα και ήθελε μάλιστα να τον προσαγάγει βιαίως ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής. Ο δε κ. Στουρνάρας μόλις πληροφορήθηκε ότι δεν εξελέγη βουλευτής η Ζωή έκανε μια άνευ προηγουμένου ειρωνική δήλωση: «Τώρα θα ασχολούμαι με μη σοβαρά πράγματα όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών»

Η Ζωή ωστόσο φαίνεται ότι δεν ξεχνά και σχολίασε ως εξής το γεύμα στο Τwitter: «Το φαγοπότι συνεχίζεται. Προφανώς για να τους ευχαριστήσει (τον Πρωθυπουργό και τον κ. Δραγασάκη) που τον αφήνουν στο απυρόβλητο για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος». Κανείς όμως δεν της έδωσε σημασία.

ΒΗΜΑτοδότης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου