26.11.15

ΑΛΕΞΗ Συναίνεση με τους Γερμανοτσολιάδες;

Συναίνεση με ποιους; 
Τους Μερκελιστές και δοσίλογους; 
Αυτούς που υπάκουαν τόσα χρόνια στα κελεύσματα των δανειστών και πειθήνια ακολουθούσαν τα κελεύσματά τους; 
Τους προσκυνημένους; 
Τους γερμανοτσολιάδες;
Εκείνους που λεηλάτησαν την κοινωνία σε αυτό το έγκλημα σε βάρος του λαού;
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, την σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Και βιάζεται μάλλον, οι πληροφορίες λένε πως επέμεινε αν είναι δυνατόν αυτό να συμβεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η "Αυγή", το επίσημο δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, μας πληροφορεί πως το ασφαλιστικό και το προσφυγικό, θα είναι τα δυο θέματα του συμβουλίου.
Και τα δυο θέματα, δεν προέκυψαν χθες, το ένα (ασφαλιστικό), εκκρεμεί ιδιαίτερα μεγάλο χρόνο, το δεύτερο (προσφυγικό), πολλούς μήνες. 
Και όλο αυτό το διάστημα και η
κυβέρνηση Σαμαρά και η πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, το είχαν μπροστά τους. Δεν προέκυψαν χθες δηλαδή για να δικαιολογείται τόση βιασύνη. Μήπως δικαιολογείται ωστόσο, επειδή η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία αδυνατεί να τα διαχειριστεί και ιδιαίτερα φοβάται ότι δεν θα καταφέρει να "περάσει" από την Βουλή το ασφαλιστικό το οποίο όλες οι πληροφορίες λένε, πως θα φέρει πολύ μεγάλες μειώσεις σε συντάξεις και παροχές; Θ’ αγγίξει δηλαδή ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, το οποίο ξεπερνά τα 2,7 εκατ. άτομα.
Και αν έτσι έχουν τα πράγματα, με ποιους θα επιχειρήσει να συνδιαλλαγεί ο πρωθυπουργός για να ζητήσει την συναίνεσή τους; Τα "φερέφωνα των δανειστών", όπως τους χαρακτήριζε τόσα χρόνια; Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο άλλος κυβερνητικός εταίρος, στήριξαν την στρατηγική τους τα προηγούμενα χρόνια σε μια λογική εμφυλίου.
Δεν έκαναν κριτική με βάσει ιδεολογικούς ή πολιτικούς διαχωρισμούς, κάτι σωστό ακόμα και αναγκαίο. Έκαναν ασκήσεις εύκολης ρητορείας, βασισμένες πάνω στο συναίσθημα μιας κοινωνίας που ήταν έτοιμη να ανταποκριθεί σε αυτό επειδή έτσι εκπαιδεύτηκε. Μια κοινωνία, ένα μεγάλο μέρος της οποίας, είχε υποστεί γενναία μείωση του βιοτικού της επιπέδου και η οποία βρήκε εύκολες ερμηνείες γι’ αυτό, στην ρητορική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Δεν γνωρίζω πως θ ανταποκριθούν στην έκκληση (γιατί περί αυτού πρόκειται) Τσίπρα, τα κόμματα στα οποία απευθύνεται. Γνωρίζω, πως η δυσκολία συναίνεσης, οφείλεται κατά βάση στον ίδιο...
 
 
Γ. Παντελάκης-liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου