6.11.15

ΦΩΤΟ - Ένα νέο βήμα για τον αειφόρο τουρισμό από την Αμοργό

Με μεγάλη χαρά το  www.ecotourism-greece.com υπήρξε χορηγός επικοινωνίας και συμμετέχων του 13ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό “ΥΠΕΡΙΑ 2015” και του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού, που έλαβαν χώρα από 21 έως 26 Οκτωβρίου 2015.
Πενήντα συμμετέχοντες από 14 διαφορετικές χώρες ήρθαν στην Αμοργό προκειμένου να ανακαλύψουν το νησί, να το προωθήσουν μέσα από εφημερίδες, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικά προγράμματα και φεστιβάλ κινηματογράφου και να συζητήσουν προοπτικές για νέα σχέδια και προγράμματα με βάση το νησί της Αμοργού.
Το “ΥΠΕΡΙΑ 2015” είχε ως σκοπό να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες τις φυσικές ομορφιές και τα ιστορικά μνημεία της Αμοργού αλλά και διάφορες δραστηριότητες που εξακολουθούν να είναι ενεργές στο νησί. Διοργανώθηκαν εκδρομές και ξεναγήσεις στα σημαντικότερα μνημεία της Αμοργού, αλλά και σε σημεία ειδικού ενδιαφέροντος.
Πιο συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων τη Μονή της Παναγίας
Χοζοβιώτισσας, τα σοκάκια της Χώρας, το αρχαιολογικό μουσείο και τον Ελληνιστικό Πύργο Ρίχτι. 
Επίσης πραγματοποιήθηκε εργαστήριο καθαρισμού του μονοπατιού από το χωριό Ποταμός στον Ασφοντυλίτη, έναν εγκατελειμένο αγροτικό οικισμό.
Παράλληλα στο ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις, προβολές και ομιλίες στο πλαίσιο του Συνεδρίου και του Φεστιβάλ. Μετά την ολοκλήρωση των προβολών του Φεστιβάλ ανακοινώθηκαν οι νικητές από τον Πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, John Driedonks. 
 
Απονεμήθηκαν τρία βραβεία από την κριτική επιτροπή, ένα βραβείο από το κοινό και ένα ειδικό βραβείο κριτικής επιτροπής.
 
Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στο “Greek Tourism -  An Eternal Journey”.
 
Το 2ο βραβείο απονεμήθηκε στο “Dubai, United Arab Emirates, 
Timelapse/Hyperlapse”.
 
Το 3ο βραβείο απονεμήθηκε στο “Heraklion – Where the thread of history begins”.
 
Το βραβείο κοινού απονεμήθηκε στο “Crete, the island inside you – Greek Easter Daydreaming”.
 
Το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής απονεμήθηκε στο “Amorgos”.
 
 Οι ομιλίες του συνεδρίου αποτέλεσαν αφορμή για προβληματισμό γύρω από ζητήματα βιώσιμου και εναλλακτικού τουρισμού, ενώ διαπιστώθηκε η ανάγκη υιοθέτησης νέων αντιλήψεων και προσεγγίσεων στη διαμόρφωση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, που έχουν να κάνουν με την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς. 
Τα αποτελέσματα του “ΥΠΕΡΙΑ 2015” επιβεβαίωσαν τη σημασία τέτοιων συναντήσεων, που αναδεικνύουν τόσο την Αμοργό και την Ελλάδα ως προορισμό, όσο και τα οφέλη του εναλλακτικού, βιώσιμου τουρισμού.
Από την πλευρά του το www.ecotourism-greece.com θα προβάλλει στο ίδιο πλαίσιο τα καταλύματα, τις δραστηριότητες, τη
βιοποικιλότητα και τις παραδόσεις του νησιού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου