5.11.15

Η αθώωση ενός αγρότη συγκλονίζει χωριό της Κρήτης

Έπειτα από 6 ολόκληρα χρόνια, ένας αγρότης από το Πέρι της Μεσαράς αθωώθηκε μετά την πρωτόδικη απόφαση που τον καταδίκαζε για την κλοπή της εικόνας της Παναγίας της Καλυβιανής, η οποία θεωρείται θαυματουργή και έχει εξαφανιστεί εδώ και 12 χρόνια.

Ο 48χρονος Νίκος που στην απολογία του, εν μέσω δακρύων και λυγμών τόνισε ότι ... πλήρωσε το τάμα που είχε κάνει, δικαιώθηκε από το Δικαστήριο που τον έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών.

Δεν ήταν ο μόνος που χάρηκε...

Την απόφαση υποδέχτηκε με χαρά όλο το χωριό που σε αυτή την περιπέτεια του αγρότη στάθηκε στο πλάι του, και στηρίζει τον ίδιο και την οικογένειά του. Στον πατέρα του, άλλωστε, ο 48χρονος έκανε ιδιαίτερη αναφορά, στην απολογία του, λέγοντας: "Ο πατέρας μου με πενθεί ζωντανό" - φράση που προκάλεσε την έντονη φόρτιση του πατέρα, ο οποίος βγήκε έξω από την αίθουσα του Δικαστηρίου.
«Σας αθωώνουμε και λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που υπεστήκατε όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύουμε ότι θα πάτε καλά. Σας παραδίδουμε λευκό στην κοινωνία» - είπε η πρόεδρος της έδρας απευθυνόμενη στο Νίκο.
Οι συγχωριανοί του 48χρονου, με χαρά άκουσαν την αθωωτική απόφαση για τον αγρότη τον οποίο με δάκρυα αγκάλιαζαν και φιλούσαν.
Να αναφερθεί ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση προέκυψε κυρίως από τη μαρτυρία μοναχής, η οποία ουσιαστικά τον υποδείκνυε ως ύποπτο.


 cretalive

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου