5.11.15

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ - Forbes: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος στον πλανήτη


Forbes: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος στον πλανήτη - Στη δεύτερη θέση η Μέρκελ

O Βλαντιμίρ Πούτιν παραμένει ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη όπως καταδεικνύει ο κατάλογος που δημοσίευσε το περιοδικό Forbes, όπου ο πρόεδρος της Ρωσίας φιγουράρει στην πρώτη θέση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους ακολουθεί στη δεύτερη θέση η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία κέρδισε τρεις θέσεις, ενώ τρίτος κατετάγη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που έπεσε μια θέση.
Για το περιοδικό Forbes, o Βλαντίμιρ Πούτιν «συνεχίζει να αποδεικνύει ότι είναι μία από τις προσωπικότητες που συναντά κανείς σπάνια σε ολόκληρο τον κόσμο που καταφέρνει να του επιτρέπεται να κάνει ό,τι θέλει».
Οι κυρώσεις που επέβαλε η διεθνής κοινότητα στην χώρα του «έπληξαν το ρούβλι και οδήγησαν τη Ρωσία σε μια ύφεση με ολοένα και μεγαλύτερο αντίκτυπο, χωρίς ωστόσο να τον έχει διόλου αποδυναμώσει» επισημαίνεται στον ιστότοπο του περιοδικού, όπου υπενθυμίζεται ότι η δημοτικότητα του Πούτιν παραμένει στα ύψη στη Ρωσία.
Άλλωστε η απόφασή του να προσφέρει βοήθεια στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ διατάσσοντας τις αεροπορικές επιδρομές κατά των αντιπάλων των κυβερνητικών δυνάμεων ενίσχυσε επίσης την επιρροή του στη διεθνή σκηνή.
Μεταξύ των «νεοεισερχομένων» στην ετήσια κατάταξη του Forbes βρίσκεται ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το 2016, ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ, που βρίσκεται στην 72η θέση.
Ενδεχομένως αποτέλεσε την πλέον εντυπωσιακή είσοδο για το 2014 και προκαλεί επίσης εντύπωση το γεγονός ότι ο ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, παραμένει στον κατάλογο των «ισχυρών» (στην 57η θέση έναντι της 54η θέσης το 2014).
Τρεις Γάλλοι βρίσκονταν επίσης εντός του καταλόγου: ο Φρανσουά Ολάντ, που κέρδισε μια θέση και έχει καταταγεί στην 16η θέση, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, που κέρδισε 10 θέσεις (23η θέση έναντι 33ης θέσης) όπως επίσης και ο Μπερνάρ Αρνό, διευθύνων σύμβουλος της LVMH στην 66η θέση (59ος το 2014).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου