5.11.15

Facebook: Εφτασαν τους 1,55 δισ. τον μήνα οι χρήστες


Facebook: Εφτασαν τους 1,55 δισ. τον μήνα οι χρήστες

Το Facebook ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ενεργών μηνιαίων χρηστών του έφθασε τα 1,55 δισεκατομμύρια κατά το τρίμηνο του 2015, εφμανίζοντας αύξηση 14% σε σχέση με πριν από ένα έτος. Κατά την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου το Facebook κέρδισε 60 εκατομμύρια νέους ενεργούς χρήστες παγκοσμίως. Στο τέλος Σεπτεμβρίου, οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες μέσω κινητής συσκευής έφθασαν τα 1,39 δισεκατομμύρια και από αυτούς τα 894 εκατομμύρια είναι καθημερινοί «κινητοί» χρήστες, κατά 27% περισσότεροι έναντι του περυσινού Σεπτεμβρίου.
Επίσης, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο έκανε γνωστό ότι τα κέρδη τρίτου τριμήνου έφθασαν τα 891 εκατ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 11% έναντι του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου, σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό.
Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια από 3,2 δισεκατομμύρια πέρυσι (αύξηση 41%) και σχεδόν όλα -τα 4,3 δισεκατομμύρια- προέρχονται από διαφημίσεις (το 78% σε κινητές συσκευές έναντι 66% το 2014).
«Είχαμε ένα καλό τρίμηνο και καταφέραμε πολλά πράγματα», δήλωσε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας του δικτύου, οι μετοχές του οποίου κινήθηκαν ανοδικά μετά τις ανακοινώσεις.
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών eMarketer, το Facebook εισέπραξε το 8% των παγκόσμιων εσόδων από ψηφιακές διαφημίσεις το 2014, ποσοστό που αναμένεται να πλησιάσει το 10% φέτος. Το μερίδιο του λέοντος των διαφημιστικών εσόδων ανήκει στη Google με 32% πέρυσι, αλλά με τάση συρρίκνωσης φέτος στο 30%.
Στις κινητές συσκευές, το παγκόσμιο μερίδιο των εσόδων του Facebook στις ψηφιακές διαφημίσεις αναμένεται να φθάσει το 17,4% σε μια αγορά με τζίρο περίπου 72 δισεκατομμυρίων.
Το Facebook εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει να βγάλει περισσότερα έσοδα από την προσέλκυση διαφημίσεων στο Instagram και στο Whatsapp.
Ήδη το Facebook έχει οκτώ δισεκατομμύρια παρακολουθήσεις βίντεο κάθε μέρα από 500 εκατ. ανθρώπους έναντι τεσσάρων δισεκατομμυρίων τον Απρίλιο.
Από τα 4,5 δισ. δολάρια των εσόδων, το τεράστιο ποσό των 3 δισ. δολαρίων επενδύθηκε από το Facebook για την περαιτέρω ανάπτυξή του, κάτι που δεν φαίνεται να ανησυχεί τους επενδυτές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου