18.12.17

Γαλατόπιτα για τις μέρες που έρχονται

Πανεύκολη και μυρωδάτη γαλατόπιτα, γίνεται χωρίς φύλλο
Μαζί με άλλα λιχούδικα που φτιάχνουν οι γυναίκες του σπιτιού, τέτοιες μέρες, προτείνουμε κι ένα άλλο παραδοσιακό γλυκό. Καλά τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες ή οι δίπλες αλλά μία γαλατόπιτα κάνει τη διαφορά σε γιορτινό τραπέζι.
Κι επιπλέον: όλοι θα μιλάνε για τη νοικοκυρά του σπιτιού. Που βρήκες τη συνταγή, πόσα αυγά βάζεις, την είδες στην τηλεόραση, και άλλα τέτοια θα βρεθούν … στο τραπέζι δίπλα στα κουταλάκια. 
Υλικά που θα χρειαστούμε:
1,5 λίτρο γάλα
2 κούπες ζάχαρη
1,5 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
200 γρ. βούτυρο
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
4 αυγά
άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Για την εκτέλεση:
Βήμα 1:  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βήμα 2: Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τις βανίλιες και την ζάχαρη.
Βήμα 3: Αφήνουμε να πάρει την πρώτη βράση και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Όταν βράσει καλά (δεν δένει) απομακρύνουμε από την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 4: Μετά βάζουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα) και τέλος ένα ένα τα αυγά.
Βήμα 5: Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30 cm περίπου και ψήνουμε για 1 ώρα.
Βήμα 6: Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου