31.3.18

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - "Σαπίζουν" στο λιμάνι 4 πλοία

Να αδειάσει το λιμάνι Καλαμάτας από τα 4  παροπλισμένα - εγκαταλελειμμένα σκάφη.  
O Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας αντιπλοίαρχος Αντ. Δουμάνης επανέρχεται στην ανάγκη απομάκρυνσης κατασχεθέντων πλοίων από το λιμάνι. Με νέο έγγραφο που απευθύνεται προς το αρμόδιο Τελωνείο Πατρών / Τμήμα Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού επισημαίνει ότι είναι αναγκαίο να απομακρυνθούν τα σκάφη:
"Alamir Mustafa", ένα λευκό ξύλινο σκάφος τύπου πασάρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, το ιστιοφόρο σκάφος "Mr Musty" και το ιστιοφόρο "Gertie" με μία βοηθητική λέμβο.
Ο Λιμενάρχης τονίζει ότι:
«εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρατηρήθηκε επιδείνωση της κατάστασής τους και ειδικότερα σημαντική συγκέντρωση υδάτων εντός των κυτών και του χώρου μηχανοστασίου τους».
Ακόμη αναφέρει ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας «με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και του Δήμου Καλαμάτας προβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα σε απαντλήσεις και ενίσχυση των μέσων πρόσδεσης», προκειμένου να αποφευχθεί η βύθιση των σκαφών και η πρόκληση ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Τέλος ο Κεντρικός Λιμενάρχης ζητεί την άμεση απομάκρυνση των σκαφών, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τον κίνδυνο για το ιστιοφόρο "Mr Musty".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου