28.3.18

"Αναστενάζουν" τα ΑΤΜ στις τράπεζες

Πληρωμή της Α΄ δόσης για το Επίδομα Παιδιού 2018.
Και μαζί άρχισε η καταβολή συντάξεων.


Η πρώτη δόση για το Επίδομα Παιδιού (οικογενειακά επιδόματα) άρχισε να πληρώνεται (28 Μαρτίου 2018) από τις απογευματινές ώρες στα ΑΤΜ και θα αφορά το δίμηνο Ιανουάριο – Φεβρουάριο. Θα χορηγηθεί με βάση τα Α21 του προηγούμενου έτους, ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβληθούν με βάσει τα εισοδηματικά κριτήρια που θα προκύψουν από την φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2017 και την υποβολή του Α21.
Ειδικά για την Α΄ δόση, ΔΕΝ είναι απαραίτητη η εκ νέου υποβολή Α21. Το νέο οικογενειακό επίδομα θα καταβάλλεται πλέον ανά 2μηνο, δηλαδή θα πληρώνεται σε 6 δόσεις εντός του έτους.
Οι εκκρεμείς αιτήσεις προηγούμενων ετών θα εξετάζονται με το ισχύον κατά την υποβολή τους θεσμικό πλαίσιο.
Η διαδικασία υποβολής Α21 για το έτος 2018 θα ξεκινήσει σύντομα με ηλεκτρονική διαδικασία αντίστοιχη με αυτή που εφαρμόστηκε για την διανομή του Κοινωνικού Μερίσματος 2017.
Ο ΟΓΑ θα ενημερώσει εγκαίρως με ανακοίνωσή του τους υποψήφιους δικαιούχους για τον τρόπο και τον χρόνο κατά τον οποίο θα υποβληθούν οι νέες αιτήσεις Α21. Υπενθυμίζεται πως απαραίτητη προϋπόθεση για να καταβληθεί το νέο Επίδομα Παιδιού είναι η υποβολή φορολογικής δήλωσης.
Υπενθυμίζεται πως άρχισε και η καταβολή συντάξεων από τα ΑΤΜ των τραπεζικών υποκαταστημάτων. Με άλλα λόγια: Άρχισαν οι ουρές για την εξόφληση υποχρεώσεων. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου