29.3.18

Ανοίγει η κουβέντα για υποψήφιο από το χώρο της κεντροαριστεράς

Η ανάγκη ο πολιτικός χώρος της κεντροαριστεράς να διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου αυτόνομα φαίνεται όχι έχει αποφασιστεί κεντρικά. 
Η εμπειρία της στήριξης του Πέτρου Τατούλη ήταν τραυματική και απογοητευτική και γιατί όχι και διαλυτική για το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. 
Τα αυτοδιοικητικά στελέχη διχάστηκαν και κάποια απογοητευμένα αποχώρησαν από το συνδυασμό του Τατούλη όπως ο Παναγιώτης Αλευράς, ο Γιώργος Πουλοκέφαλος και ο Ανδρέας Πουλάς. 
Εξάλλου είναι γνωστό ότι ο Πέτρος Τατούλης συγκρούστηκε στο παρελθόν με τους βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρη Κουσελά, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο αλλά και στελέχη όπως ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης και ο πρώην γενικός γραμματέας Τάσος Αποστολόπουλος.
Παρά τις συγκρούσεις ο Πέτρος Τατούλης διατηρεί δίπλα του στελέχη απ΄ αυτό τον πολιτικό χώρο όπως την Ντίνα Νικολάκου, το Βαγγέλη Γιαννακούρα, τον Τάσο Χειβιδόπουλο και το Γιώργο Μπακούρο. Μια επιλογή, όμως, διαφορετική του πολιτικού χώρου δεν είναι βέβαιο ότι τα στελέχη αυτά θα παραμείνουν στο συνδυασμό του Τατούλη.
Τις τελευταίες μέρες αθηναϊκές εφημερίδες φέρουν την πρώην βουλευτή Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου να ηγείται συνδυασμού στην περιφέρεια Πελοποννήσου. 
Ακόμη συζητείται το όνομα της πρώην βουλευτή Κορινθίας Κατερίνας Φαρμάκη ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που επιθυμούν να ηγηθεί του χώρου ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Είναι φανερό ότι η κεντροαριστερά θα κατέλθει αυτόνομα στις περιφερειακές εκλογές για ένα ακόμη λόγο. Θέλει να περιχαρακώσει τον χώρο και να μην επιτρέψει να λεηλατηθεί αυτοδιοικητικά.
Β.Μ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου