31.3.18

Και τώρα αγαπητοί σύντροφοι,για πες τε μου,πως θα πρέπει να αντιδράσω?

Σήμερα Τρίτη 27/03/2018 επιστρέφοντας από την εργασία μου βρήκα να με περιμένει ένας φάκελος.
Κατάλαβα αμέσως πως πρόκειται για δίωξη ,και το μόνο που απέμενε ήταν να διαπιστώσω  πιο ακριβώς θέμα αφορά.
Πολύ σύντομα ανοίγοντας τον φάκελο κατάλαβα από την πρώτη στιγμή τον αποστολέα του:
ΝΕΑ ΟΔΟΣ-με πολύ αγάπη, προφανώς!!!!!!!
Ήταν λοιπόν το χαμπέρι από την αγαπημένη εταιρεία, που χρόνια πολλά θησαυρίζει σε βάρος όλων μας.

Θα το ξεκινήσω λοιπόν το "έργο" από εκεί που πρέπει. Εδώ και πολλά χρόνια, για λόγους κοινής λογικής , συνειδητά και με απόλυτη επίγνωση, δεν πληρώνω τα διόδια που βρίσκονται αυστηρά και μόνο μέσα στα όρια του Δήμου Ωρωπού. Και δεν πληρώνω τα εξωφρενικά και παράλογα 6,60 Ε, πηγαίνοντας κάθε πρωί και επιστρέφοντας κάθε απόγευμα από την δουλειά μου, η οποία σημειωτέον απέχει 800 μέτρα από τον σταθμό των διοδίων, όχι μόνο γιατί είναι αδιανόητα, αλλά και γιατί αν έμπαινα στην διαδικασία να χρησιμοποιήσω τον παράδρομο, θα έφτανα καθημερινά στην δουλειά μου καθυστερημένος και κάποια στιγμή θα την έχανα. Και όχι βέβαια επειδή αργώ να ξυπνήσω, αλλά επειδή έχω και δυο παιδιά τα οποία πρέπει να μεταφέρω στα Σχολεία πριν ξεκινήσω.
Υπενθυμίζω επίσης πως είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ήμουν υποψήφιος περιφερειακός Σύμβουλος με την Ρένα Δούρου και έδωσα μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους τον αγώνα για ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ, όπως λέγαμε πριν εγκατασταθούμε στην Εξουσία και πριν μας καταλάβει η αιώνια λησμονιά και η αιώνια αναισθησία, όλων εκείνων που μια καρέκλα τους μεταμορφώνει από επαναστάτες σε υπηρέτες και από επαναστατημένους σε πειθήνια όργανα καταστάσεων και συστημάτων, που μόλις πριν από λίγο καταγγέλαμε με οργή.
Και λέγαμε τότε, πριν 3 μόλις χρόνια, πως είναι αδιανόητο και φασιστικό να είναι οι δρόμοι απαγορευμένοι για τον απλό πολίτη και πως οι εργολάβοι τα έχουν πάρει δεκάδες χιλιάδες φορές και πως ήρθε η ώρα να πληρώσουν και αυτοί και να αποδοθούν οι δρόμοι στον λαό.
Και κάναμε πορείες και καταλήψεις και βάζαμε φωτιές και παίζαμε-προφανώς- για άλλη μια φορά το παιχνίδι των δήθεν λαϊκών αγώνων , θλιβερά ανθρωπάκια που τα χρησιμοποιούν οι εξουσίες και τα συστήματα τους, ρίχνοντας τους στάχτη στα μάτια και πείθοντας τους κάθε φορά, πως ήρθε η ώρα της νίκης........
Μπροστάρηδες, σημερινοί Υπουργοί, ο σύντροφος Σπίρτζης ,πρώτος από όλους, και όλοι οι Βουλευτές και οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, που τότε πάλευε(υποτίθεται????????), για τα δίκαια αιτήματα του μεροκαματιάρη σαν και μένα που παίρνει 30 Ε μεροκάματο και πρέπει να δώσει τα 6,6 για να πάει στην δουλειά του.
Και που είναι τώρα όλοι αυτοί?
Που είναι εκείνη η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ομόφωνα έδιωχνε τα Διόδια από την Αττική?
Που είναι όλοι οι μπροστάρηδες που σήμερα το γύρισαν κωλοτούμπα και λένε χωρίς ντροπή, πως υπάρχουν ρήτρες στις συμβάσεις των εργολάβων και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, γιατί θα πρέπει να πληρώσουμε τεράστια πρόστιμα?
Την ίδια ώρα που καμιά δέσμευση δεν τηρούν οι εργολάβοι των δρόμων , με πρώτη  και κύρια εγκληματική παράβαση, την άθλια εικόνα του παράδρομου, που μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες επιπέδου Τζιμπουτί συναντάς.
Που είστε όλοι εσείς σύντροφοι της ώρας του αγώνα?
Σε ποια τεράστια καρέκλα έχετε κρύψει, την ύπαρξη, τα πιστεύω και την αξιοπρέπεια σας?
Με ποια συντροφική λογική και στο όνομα ποιου ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς , υποτιμάτε την νοημοσύνη και την ψυχική μας ηρεμία και μας κάνετε να μετανιώνουμε για όσα πιστέψαμε και παλέψαμε?
Τι να απαντήσω τώρα στην 14χρονη κόρη μου, που με περισσή παιδιάστικη αφέλεια, με ρωτά: Μα καλά βρε πατέρα, εσύ δεν μας έλεγες πως τώρα που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα αυτά θα λυθούν και θα  κάτσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του?
Που είσαστε ρε συντρόφια?
Είναι δυνατόν να είσαστε ίδιοι και χειρότεροι?

Αγαπητοί σύντροφοι, ανώνυμοι και επώνυμοι, σύντροφε Σπίρτζη, συντρόφισσα Ρένα Δούρου, σύντροφε Στέλιο Κοροβέση, συντρόφισσα Άννα Στεργίου, σύντροφε Γιώργο Πάντζα, σύντροφε Σπύρο Πάντζα, σύντροφε Ιούλιε Συναδινέ,  συντρόφισσα Ζανέτ Τσίπρα, σύντροφε Σπύρο Αγαπίδη, σύντροφε Πέτρο Φιλίππου,και τόσοι άλλοι, με καθαρή καρδιά και με συντροφική συνείδηση θέλω πραγματικά να σας ρωτήσω, εσείς πως ακριβώς θα αντιδρούσατε, αν βρίσκατε γυρνώντας από την δουλειά, ένα τέτοιο έγγραφο?

Δεν περιμένω βεβαίως απάντηση, γιατί ξέρω πως απάντηση δεν υπάρχει. Χάθηκε όπως χάθηκε και μια ακόμα ευκαιρία , για τον Ελληνικό λαό, εκείνες τις μέρες του Ιούλη.
Θα σας πω όμως εγώ τι θα κάνω.
Εννοείτε πως δεν πρόκειται να πληρώσω αυτό το παράλογο χαράτσι, όπως και εννοείτε πως θα συνεχίσω να περνώ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Χτυπώντας την μπάρα του παραλογισμού και της υποταγής.
Και την επόμενη φορά, θα έρθω με τα έγγραφα έξω από τα μεγάλα σας γραφεία, όχι για να διαμαρτυρηθώ ή για να κατηγορήσω εσάς. Αλλά για να τιμωρήσω τον εαυτό μου, που για άλλη μια φορά "πιάστηκε κορόιδο", πιστεύοντας τα παραμύθια της Χαλιμάς.
Και μην ξεχνάτε.
Πολύ σύντομα θα ξαναχρειαστείτε όλους εμάς τους "κουτούς" και θα έρθετε για να πάρετε νέα επιταγή.
Και τότε θα μιλήσουμε εμείς.............
Ελάτε!!!!!!!!!!

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
  ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου