29.3.18

ΔΩΡΕΑΝ με την «Ύπαιθρο Χώρα» ειδική έκδοση «λίπανση & φυτοπροστασία»

Μη χάσετε αυτή την Παρασκευή 30/3/2018 , την ειδική έκδοση 52 σελίδων

✓ Η αγορά προϊόντων θρέψης και φυτοπροστασίας ✓  Πρακτικές εφαρμογής
✓ Το πότε και το πόσο κρίνουν εισόδημα και αποδόσεις


Η περίοδος της λίπανσης των αγρών και της φυτοπροστασίας ξεκίνησε. Από το πώς θα εφαρμοστούν οι κρίσιμες αυτές καλλιεργητικές φροντίδες, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις αποδόσεις και την παραγωγικότητα.
Η παρούσα έκδοση της «ΥΧ» φιλοδοξεί να συμβάλει στην έγκυρη ενημέρωση του γεωργού για αυτές τις καλλιεργητικές φροντίδες.
Ειδικοί της λίπανσης παρουσιάζουν τη σημασία των βασικών θρεπτικών στοιχείων σε καλλιέργειες όπως το σιτάρι, το καλαμπόκι, το βαμβάκι, τη βιομηχανική ντομάτα, την πατάτα, την ελιά, το αμπέλι, τα ροδάκινα, ενώ επίσης αναφέρονται στα σχέδια της ορθολογικής λίπανσης.
Σε ό,τι αφορά τη φυτοπροστασία, κορυφαίοι επιστήμονες του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου καταγράφουν τις αρχές του εθνικού σχεδίου και της ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας, ενώ ο ΕΣΥΦ απεικονίζει ζητήματα ασφάλειας και αδειοδότησης των γεωργικών φαρμάκων.

Όλα αυτά παρουσιάζονται μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο των ανακατατάξεων της αγοράς. Οι διεθνείς εξαγορές και οι συγχωνεύσεις στον κλάδο της φυτοπροστασίας, όπως είναι αναμενόμενο, άρχισαν ήδη να γίνονται ορατές και στην ελληνική πραγματικότητα. Ωστόσο, εκείνο που δεν ήταν τόσο αναμενόμενο είναι μία μικρή, έστω, τάση ανάκαμψης της ζήτησης λιπασμάτων στην Ελλάδα.

Αυτό το φαινόμενο, καθώς και ο ρόλος της νέας τεχνολογίας στις εν λόγω καλλιεργητικές πρακτικές, στον οποίο αναφέρονται παράγοντες της αγοράς, είναι ίσως τα δύο πιο ενδιαφέροντα θέματα που αξίζει να παρακολουθήσουμε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου