31.3.18

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ !!! Έκοψαν το ρεύμα σε γυναίκα με προβλήματα όρασης

Κοινωνία στο σκοτάδι

Ντροπή και αγανάκτηση! 

Έτσι νιώθεις όταν περνάς την αυλόπορτα ενός χαμόσπιτου έτοιμου να καταρρεύσει στην Εύα, Μεσσηνίας. Αναρωτιέσαι πώς ξεχειμωνιάζουν άνθρωποι μέσα σε τούτη την τρώγλη;
Αντί να πάνε οι υπηρεσίες πρόνοιας και να μεριμνήσουν για την 60χρονη Ιωάννα που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, πήγε ο εργολάβος της ΔΕΗ και έκοψε το ρεύμα.

Η Ιωάννα έχασε τον άντρα της πριν τέσσερα χρόνια.
Τα πρώτα χρόνια έπαιρνε ως σύνταξη χηρείας 430 ευρώ μηνιαίως και με αυτά έπρεπε να περιθάλψει τον άρρωστο πεθερό της (η σύνταξη του οποίου ήταν 300 ευρώ), να βοηθήσει την καρδιοπαθή κόρη της και να στηρίξει τη δεύτερη κόρη της, η οποία έχει έξι παιδιά!
Όλα αυτά, τη στιγμή που η ίδια δεν μπορεί να εργαστεί διότι είναι τυφλή από το ένα μάτι και στο άλλο αντιμετωπίζει σοβαρή πάθηση, ενώ έχει και αναπνευστικά προβλήματα.
Η πολιτεία αντί να στηρίξει τόσο την ίδια όσο και τις κόρες της, προχώρησε στη μείωση της σύνταξης στα 200 ευρώ!
Στο μικρό χαμόσπιτο, στο οποίο ζούσε με τον άντρα της και τα πεθερικά της, είναι τώρα μόνη της. Η στέγη έχει χαλάσει και το νερό της βροχής περνά μέσα στο σπίτι, τα παράθυρα μπάζουν και η μόνη θέρμανση είναι το τζάκι. Στο τελευταίο καταλήγουν ακόμα και παλιές καρέκλες ή ό,τι άλλο βρεθεί για να ζεσταθεί το σπίτι.
Υγρασία και κάπνα είναι η καταδίκη μιας γυναίκας που αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

Το χρέος που συσσωρεύτηκε για το ρεύμα είναι πραγματικά υπέρογκο για τις δυνατότητες της Ιωάννας. Ωστόσο, υπάλληλοι του ΔΕΕΔΗΕ, αλλά και ο εργολάβος γνωρίζουν την κατάσταση της 60χρονης και όφειλαν να έχουν ενημερώσει υπηρεσιακά πως στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν προβλήματα υγείας και δεν έπρεπε να διακοπεί η ηλεκτροδότηση.
Μάλιστα η ίδια είχε πάει στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ για να κάνει διακανονισμό για την ίδια, αλλά και για την κόρη της.
Στο πλευρό της Ιωάννας βρέθηκαν σήμερα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας, τα οποία και μετέφεραν μικρή βοήθεια που διέθεσαν αλληλέγγυοι. Διαπίστωσαν μάλιστα πως η διακοπή της ηλεκτροδότησης είχε γίνει από την κολώνα!

Η Τασία Τσατσοπούλου από την Επιτροπή Αλληλεγγύης δήλωσε:
«Ξέρουμε ότι ο κόσμος περνά δύσκολες καταστάσεις, αλλά αυτό που συμβαίνει εδώ μας ξεπερνά. Η πολιτεία όχι μόνο δε βοηθά και δε στηρίζει τα φτωχά νοικοκυριά, αλλά τα εγκαταλείπει και τους κόβει και το ρεύμα. Αυτή η γυναίκα έχει προβλήματα υγείας και χωρίς ρεύμα δεν μπορεί να ζεσταθεί και να αυτοεξυπηρετηθεί. Ούτε τα χάπια της δεν μπορεί να πάρει μέσα στα σκοτάδια. Ζητάμε άμεσα να ξαναδώσουν ρεύμα στο σπίτι της γυναίκας αυτής και να ενδιαφερθούν οι δομές πρόνοιας. Τη Δευτέρα που έχουμε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ θα ζητήσουμε να συνδεθεί το ρεύμα στο σπίτι της Ιωάννας και να ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο».
Ο Στράτος Δασκαρόλης δήλωσε:
«Είναι ντροπή να ακούμε για έξοδο από την κρίση και από τα μνημόνια την ώρα που συμπολίτες μας ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα έπρεπε να είναι δωρεάν. Στην πραγματικότητα όμως συμβαίνει το αντίθετο. Το ίδιο το κράτος και οι μεγάλοι καταναλωτές δεν πληρώνουν και δεν τους αγγίζει κανείς και στον κόσμο που δεν έχει να πληρώσει τον αφήνουν στο σκοτάδι. Εμείς θα είμαστε δίπλα σε κάθε συνάνθρωπο που έχει πρόβλημα και δε θα αφήσουμε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Να είμαστε όλοι τη Δευτέρα έξω από τη ΔΕΗ για να πάρουν το μήνυμα ότι δε θα μας αναγκάσουν να ζούμε στα σκοτάδια».

ΕΡΤ  Καλαμάτας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου