31.3.18

Σε έναν κρυμμένο χάρτη στο κινητό σας καταγράφονται όλα τα μέρη που έχετε βρεθεί - Πώς να διαγράψετε τα δεδομένα

Το να ξεκινήσουμε μια ακόμη «συζήτηση» περί του πώς οι νέες τεχνολογίες παρέχουν τα ιδανικά εργαλεία καταγραφής κάθε μας κίνησης, συνήθειας, προτίμησης κλπ, είναι μάλλον περιττή αφού το έχουμε εμπεδώσει όλοι, επαρκώς.
Ωστόσο, κάθε λίγο ανακαλύπτουμε ένα ακόμη τρόπο καταγραφής των κινήσεων μας και συχνά η αποκάλυψη αυτή μας κάνει να νοιώθουμε άβολα και να αναζητούμε τρόπους να σβήσουμε τα επίμαχα δεδομένα.
Ας πάμε λοιπόν στο αγαπημένο μας iPhone και το iOS. Ίσως να μην το έχετε προσέξει αλλά διαθέτει ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό το «Significant Locations». Σε αυτό έχουν καταγραφεί τα μέρη που ο καθένας μας επισκέπτεται συχνά και τα δεδομένα τοποθεσίας αποθηκεύονται στο iPhone σας. Ωστόσο δεν αποστέλλονται στην Apple.
Για να δείτε αυτό τον χάρτη και τις τοποθεσίες στις οποίες έχετε βρεθεί θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:
Settings-Privacy-Location Services-System Services- Significant (Frequent) Locations (μπορεί να απαιτηθεί πιστοποίηση για την πρόσβαση).
Εκεί θα δείτε λίστα με τις πόλεις που έχετε πιο πρόσφατα επισκεφθεί και τις συγκεκριμένες τοποθεσίες στις οποίες βρεθήκατε.
Τώρα, εάν έχετε iOS10, μπορείτε να δείτε τις συχνές τοποθεσίες και όχι να τις αφαιρέσετε μια μια. Ωστόσο στο iOS 11 μπορείτε να αφαιρέσετε συγκεκριμένα location entries (επιλέγετε Edit, αφαιρείτε τις τοποθεσίες που θέλετε) ενώ με το Clear History διαγράφετε όλα τα δεδομένα.
Σε κάθε περίπτωση, εάν το επιθυμείτε μπορείτε και να απενεργοποιήσετε το Significant Locations.


 huffingtonpost.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου