6.4.19

Πάτρα: Στη φυλακή 80χρονος για ασέλγεια στις κόρες του με νοητική υστέρηση

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισε ένας ηλικιωμένος άνδρας, στα δικαστήρια της Πάτρας, καθώς αντιμετώπιζε την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας και της ασέλγειας κατά συρροή σε βάρος των δύο κοριτσιών, που έχουν νοητική υστέρηση.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο το οποίο αποφάσισε ποινή φυλάκισης 10 ετών.
Σύμφωνα με το thebest.gr, όλα ξεκίνησαν όταν έφυγε από τη ζωή η σύζυγος του ηλικιωμένου και ορίστηκε ως δικαστική συμπαραστάτρια που είχε την ευθύνη των γυναικών, η ανιψιά της. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ο 80χρονος έχει μία ελαφριά νοητική καθυστέρηση.
Η ίδια προσέλαβε τρεις γυναίκες που βρίσκονταν στο σπίτι της οικογένειας για να φροντίζουν τα δύο κορίτσια. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου η δικαστική συμπαραστάτρια και οι τρεις τους παραπονούνταν ότι ο πατέρας των κοριτσιών τα βράδια ήταν «ανήσυχος, δεν κοιμόταν και πήγαινε στο δωμάτιο των κοριτσιών για να τα ξυπνήσει. Κάποιοι μώλωπες σε ένα από τα δύο κορίτσια και το γεγονός ότι της έδειξε πως ο πατέρας της την έπιανε σε επίμαχα σημεία την οδήγησαν στο να κάνει καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος των κοριτσιών.
«Το ένα από τα δύο κορίτσια χτυπούσε και μούτζωνε τον πατέρα του. Γενικά είχε μία επιθετική συμπεριφορά απέναντι στους γονείς της και στην πορεία κατάλαβα ότι αυτή η αντίδραση υπήρχε όταν την παρενοχλούσε» ανέφερε η μάρτυρας εξηγώντας υπήρξε περιστατικό κατά το οποίο ή γυναίκα βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση και είχε πέσει στο κρεβάτι δείχνοντας ότι είχαν τραβηχτεί τα ρούχα της προς τα πάνω και προς τα κάτω.
Στο δικαστήριο κατέθεσαν και γυναίκες που εργάστηκαν στο σπίτι προκειμένου να φροντίσουν τα μέλη της οικογένειας. Σύμφωνα με όσα είπε η πρώτη, ο κατηγορούμενος ήταν ανήσυχος τα βράδια και έλεγε στο ένα από τα δύο κορίτσια να πάει στο κρεβάτι της. Όπως ανέφερε, όταν είδε μία μελανιά στα χέρια ενός εκ των κοριτσιών και ρώτησε πώς έγινε εκείνη απάντησε χαρακτηριστικά «μου την έκανε ο πατέρας μου γιατί δεν καθόμουν». Επίσης σύμφωνα με όσα είπε η μάρτυρας η γυναίκα έδειξε με κινήσεις ότι έβγαζε και τα δικά της και τα δικά του ρούχα.
Επίσης σύμφωνα με τις καταθέσεις των γυναικών, ο κατηγορούμενος ήθελε να τον κάνει μπάνιο η μία από τις κόρες του καθώς είχε κινητικά προβλήματα και ήταν κάτι που δεν μπορούσε να κάνει μόνος του.
Στο δικαστήριο κατέθεσε και κόρη του κατηγορούμενου που είχε φύγει χρόνια από το σπίτι καθώς είχε παντρευτεί και έμενε μακριά. Η ίδια κατέθεσε πώς ποτέ δεν είδε κάτι περίεργο σε σχέση με τον πατέρα και τις αδελφές της ενώ τίποτα δεν είχαν δει και οι κόρες της που επισκέπτονταν συχνά το σπίτι.
Υπέρ του κατηγορούμενου κατέθεσε και η εγγονή του η οποία ανέφερε ότι δεν ισχύουν πάντα τα λεγόμενα της θείας της και ότι ο παππούς της είναι ένας καλός και ήσυχος άνθρωπος που αγαπά και τις δύο θείες της ως κόρες του.
Ο 80χρονος κατηγορούμενος ανέφερε στην απολογία του πως όλα είναι ψέματα. «Θα μπορούσα στα 80 μου χρόνια να κάνω πράξεις στα κορίτσια μου;» είπε χαρακτηριστικά λέγοντας πως η γυναίκα που έκανε την καταγγελία ήθελε να τον εκδικηθεί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου