3.4.19

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Το Σάββατο τα Πολυδούρεια

Τα ΙΑ’ «Πολυδούρεια» διοργανώνει αυτό το Σάββατο, ο δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας. Η φετινή διοργάνωση που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, είναι αφιερωμένη στην ποιήτρια Γιώτα Αργυροπούλου που «έφυγε» από τη ζωή τον περασμένο Ιούλιο.
Η Γιώτα Αργυροπούλου γεννήθηκε 1960 στους Κωνσταντίνους Μεσσηνίας και έζησε στην Καλαμάτα. 
Σπούδασε φιλολογία στην Αθήνα και εργάστηκε στη μέση εκπαίδευση, στο Μουσικό Σχολείο. Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές «Τοιχογραφία της άνοιξης» (1998, β’ έκδ. 2006), «Νερά απαρηγόρητα» (2004), «Διηγήματα» (2010, βραβείο Γιώργου Αθάνα της Ακαδημίας Αθηνών), «Ποιητών και αγίων πάντων» (2013, βραχεία λίστα Κρατικών Βραβείων), «Για Σίκινο, Ανάφη, Αμοργό» (2017). Ποιήματά της μεταφράστηκαν στα ισπανικά, στα γερμανικά και στα ουγγρικά. Έφυγε από τη ζωή 19 Ιουλίου 2018 σε ηλικία 57 ετών.
Το έργο της θα παρουσιάσει η επίτιμη πρόεδρος του Συνδέσμου, Μαρία Τσαγκαράκη και ο φιλόλογος Κωνσταντίνος Κωστέας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά η Γεωργία Ψαραδέλλη με μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας. Έκτακτη συμμετοχή, Βασιλική Βουτέλη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου