6.4.19

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Το χάνουμε το LEADER πατριώτη ! Στην Περιφέρεια ασχολούνται με τις .....εκλογές

Μεγάλη καθυστέρηση στην αξιολόγηση των προτάσεων από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ (κατ΄ όνομα) ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ !

Ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων 03.08.2018 (σελ 20 της πρόσκλησης) και ακόμη δεν έχει γίνει η αξιολόγηση για την ένταξη τους.


Το πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό (υπάγονται οι συγκριτικά καλύτερες επενδύσεις) οι πόροι του περιορισμένοι και οι διαδικασίες αξιολόγησης δίκαιες μεν αλλά με αυστηρούς κανόνες ικανοποίησης των όρων αλλά και της φιλοσοφίας του προγράμματος.

Παίζει δε  σημαντικό ρόλο στην κατάταξη της προτεινόμενης επένδυσης σε υψηλή βαθμολογικά θέση,  η έγκαιρη προετοιμασία του επενδυτή

Γιατί το LEADER είναι σημαντικό πρόγραμμα;

   Γιατί καλύπτει ιδιωτικές επενδύσεις χωρίς κανέναν γεωγραφικό περιορισμό σε ολόκληρη τη Μεσσηνία
    Γιατί έχει υψηλά ποσοστά δωρεάν επιδότησης που ξεκινούν από 50% και μπορούν να φτάσουν υπό προϋποθέσεις μέχρι και 75%.
    Γιατί προβλέπει την υπαγωγή επενδύσεων σχεδόν σε κάθε δραστηριότητα, από την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, τις μικρές βιοτεχνίες και τις απλές τουριστικές δραστηριότητες, μέχρι την ίδρυση ή εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής ή και πολλών μορφών παροχής υπηρεσιών (κομμωτήρια, κέντρα ευεξίας, παιδότοποι, γυμναστήρια, γήπεδα 5Χ5 κλπ).

Γιατί  έχει μεγάλη σημασία η έγκαιρη και σωστή προετοιμασία των επενδυτών;

Ακριβώς λόγω των μεγάλων αυτών πλεονεκτημάτων του προγράμματος
Ένα πρόγραμμα με τόσο υψηλά ποσοστά επιδότησης, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς και που αφορά σχεδόν σε όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, είναι λογικό να προσελκύει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον. Επομένως με δεδομένους τους περιορισμένους πόρους (και αυτού) του προγράμματος, ο συναγωνισμός αναμένεται οξύς.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η ποιότητα του επενδυτικού σχεδίου ως προς την οργάνωση του φακέλου υποψηφιότητας αλλά και την ουσία της, αναφορικά με την εξυπηρέτηση των στόχων του προγράμματος (ενδεικτικά, στήριξη της τοπικής οικονομίας, αύξηση της απασχόλησης, καινοτομία, αξιοποίηση τοπικών πόρων, προστασία του περιβάλλοντος κλπ) παίζει σημαντικό ρόλο στην κατάταξη της προτεινόμενης επένδυσης σε υψηλή βαθμολογικά θέση,  η έγκαιρη προετοιμασία του επενδυτή σε συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους επενδύσεων είναι κομβικής σημασίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου