5.4.19

ΠΥΛΟΣ - Ο αγαπητός φίλος Δημήτρης Πανοσκάλτσης ζητά την ψήφο σας για την προεδρεία

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΗΝ ΑΞΙΖΕΙΣ !
 
Πύλος η πρώτη πόλη της ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
 
Διανύοντας το δέκατο έτος μιας οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία πολλές φορές με υπαιτιότητα του ίδιου του ανάλγητου κράτους , και έχοντας επίγνωση του δύσκολου ρόλου που καλούνται να παίξουν οι τοπικές κοινωνίες και να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες και στα αυτονόητα ,αποφάσισα να είμαι παρόν για να δώσουμε μαζί την μάχη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές του τόπου και της πατρίδος. 
Με σύμμαχο τον πολίτη και αντίπαλο τα καθημερινά προβλήματα αποφάσισα να κατέλθω του πολιτικού βίου και να θέσω υποψηφιότητα ,στην κρίση του Πύλιου πολίτη για την τοπική κοινότητα Πύλου έχοντας αποκομίσει στην μακρόχρονη πολιτική και κοινωνική πορεία μου γνώση και σύνεση. Το νέο σχέδιο νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση ''ο Κλεισθένης'' μας δίνει την δυνατότητα να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε προγράμματα βασισμένα σε αρχές και αξίες για κάθε κοινωνία με δικαιοσύνη, ισότητα, και κουλτούρα για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με Εμβάθυνση της Δημοκρατίας.   Ενισχύουμε τη συμμετοχή στις αποφάσεις - Βελτιώνουμε την οικονομική και αναπτυξιακή λειτουργία της τοπικής κοινότητας.

Οι προτάσεις μας
 
Από της πρώτες  προτάσεις και  Προγραμματικές Δεσμεύσεις είναι  : 

(1) Διαβούλευση και αποφάσεις με ευρύτερη κοινωνική αποδοχή και συναίνεση για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο.  
(2) λόγο της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης η οποία πλήττει κοινωνικά ευάλωτες  και ευαίσθητες  ομάδες πολιτών θα εφαρμόσουμε ειδικά κοινωνικά τιμολόγια, και για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας σήμερα το δημογραφικό ,η τοπική κοινότητα οφείλει να δείξει την ευαισθησία της στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. 
(3) Θα θεσμοθετήσουμε την εθελοντική εργασία σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς του τόπου. 
(4)Στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας θα δημιουργήσουμε και θα εκπαιδεύσουμε ομάδες έρευνας και διάσωσης . (5)Αναβίωση όλων των εθίμων που είχε η Πύλος, αναβαθμίζουμε όλες τις τοπικές εορτές και πανηγύρεις. 
(6)Για την ασφάλεια θα δώσουμε αρχικά σε εταιρία  Security και με συνεργασία με τον δήμο μέχρι να φτιάξουμε δημοτική αστυνομία. (7) Κάνουμε αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου φιλοξενώντας μοντελιστές με σκάφη εποχής μινιατούρες. 
(8)Τα 1,400 τμ από τις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης της Πύλου προτείνουμε να γίνει συνεδριακό κέντρο και πολυπολιτιστικό κέντρο διαλέξεων ,συναυλιών ,συνεστιάσεων ,θεατρικών παραστάσεων ,εκθέσεων .
 (9)επίσης το βάρος εκτός της τουριστικής οικονομίας θα πέσει και στον πρωτογενή τομέα της αγροτικής οικονομίας διατηρώντας την άριστη κατάσταση  πρόσβασης των αγροτικών οδών . 
(10)Λόγο του  μεγάλου ιστορικού πλούτου που έχει ο τόπος από τον αρχαιοτάτων χρόνων έως των νεοτέρων  θα καλέσουμε τις παραγωγικές σχολές των ενόπλων δυνάμεων για επιτόπια  διδασκαλία ναυτικών και χερσαίων επιχειρήσεων.
Υπάρχουν ανεξάντλητες σκέψεις και προτάσεις όπου μπορούμε να υλοποιήσουμε αρκεί βεβαίως να έχουμε την δική σας αποδοχή   .

Μετά τιμής

Ο υποψήφιος πρόεδρος τοπικής κοινότητας Πύλου

Δημήτριος .Γ. Πανοσκάλτσης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου