3.4.19

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ: Ποια τοπικά κανάλια βλέπουμε στην Πελοπόννησο

Τις προτιμήσεις των τηλεθεατών για τα περιφερειακά κανάλια σε Πελοπόννησο, Νότιο Ιόνιο, Νότια Στερεά Ελλάδα και Κύθηρα, αποτυπώνει η τηλεφωνική έρευνα που διενήργησε από 4 έως 13 Μαρτίου 2019 η εταιρεία Focus Bari σε δείγμα 500 ατόμων.

Η έρευνα αφορά την Περιφερειακή Ζώνη 6, που αποτελείται από τις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας και καλύπτει, άντρες- γυναίκες 18-74 ετών, που είναι μόνιμοι κάτοικοι, με εκτίμηση καλυπτόμενου πληθυσμού τα 975.600 άτομα.
Η έρευνα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι η πρώτη που αφορά τους περιφερειακούς -πλέον- σταθμούς από την έναρξη της εκπομπής τους μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της DIGEA. Στην Περιφερειακή αυτή Ζώνη εκπέμπουν συνολικά 15 τηλεοπτικοί σταθμοί.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 66% των ερωτώμενων ενδιαφέρεται πολύ και αρκετά να ενημερώνεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς για θέματα και δρώμενα που αφορούν το νομό που κατοικεί, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και των Νησιών του Ιονίου.
Στο πλαίσιο της έρευνας οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να αξιολογήσουν τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Στο ερώτημα ποιο κανάλι δίνει σφαιρική εικόνα για τα γεγονότα της επικαιρότητας, πρώτο έρχεται το Ionian Channel (20%) και το Super B (15%).
Τις πιο ενδιαφέρουσες ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές έχει το Ionian Channel (23%) και το Best TV (10%).
Το πιο αξιόπιστο δελτίο ειδήσεων είναι του Ionian Channel (16%) και του Best TV (επίσης 16%).
 Ως πιο σοβαρό και αξιόλογο κανάλι οι ερωτώμενοι κατέταξαν πρώτο το Ionian Channel (20%), Super B και  Best TV (15% έκαστο).
Το Ionian Channel, έρχεται πρώτο και στο ερώτημα ποιο κανάλι παρουσιάζει αντικειμενικά και ολοκληρωμένα και θέματα εθνικής εμβέλειας με 14%.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το Ionian βρίσκεται στην πρώτη θέση και ξεχωρίζει για τις εκπομπές:
ενημερωτικού χαρακτήρα με 15%,  ψυχαγωγικού χαρακτήρα με 11%, το δημοσιογραφικό του επιτελείο με 11%, στο σύνολο του τηλεοπτικού περιεχομένου με 16%
Στην ερώτηση ποια κανάλια της περιφερειακής σας ζώνης παρακολουθείτε συνήθως, πρώτο στην προτίμηση του κοινού έρχεται το Ionian Channel με 14%, δεύτερο το Best TV με 13% και τρίτο το Super B.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου